nerv

Forskare har funnit att det är både fel i myelin och axonen hos nervceller hos personer med schizofreni, när man jämfört med normala personer.

De fann att myeliniseringen eller isoleringsmaterialet för nervcellerna var reducerat och N-acetylaspartat som finns i nervcellerna hade störd transport över nerven.

Detta mönster tyder på svårigheter att processa information och på kognitiva brister, vilket stämmer med vad som är känt om schizofreni.

Eftersom myelinet är viktigt för längre nervkommunikation, så ger bristen på myelin nya frågor om hur dessa brister skall behandlas.

Idag är det svårigheter att behandla myelinbrist, men kanske kan nya behandlingar komma i framtiden.

Läs mer hos MedicalXpress.

Kommentarer   
Utomjordingen
#2 Utomjordingen 2013-09-17 20:38
Säg att du blir tvångsintagen för ingenting. Samma dag så får du Trilafon mot din vilja. Ja, då har du redan schizofreni i samma veva eftersom du får i dig medicin som schizofrena får. Du är vad du äter för medicin. Hade man inte blivit tvångsintagen då hade man heller inte fått diagnosen schizofreni – så enkelt kan det också vara. Det är sanningen det!
Ready
#1 Ready 2013-09-17 17:33
Ständigt nya saker som man upptäcker i hjärnan som är förändrade vid schizofreni. Förmodligen så finns det en huvudorsak som ger upphov till alla dessa förändringar och den har man inte hittat än.

Du har inte rätt att posta kommentarer