81 % anses ha en ärftlig form av schizofreni, men exakt vilka gener som är involverade är lite oklart fortfarande, men det verkar som många gener är involverade hos samma individ.

Tidigare studier har visat på förändringar i hjärnans vita substans, som isolerar nervcellerna och bidrager till nervledningsnätet, men dessa studier kunde inte skilja om det orsakades av ärftliga faktorer eller miljön.

En ny studie som har utgått från tidigare genetiska studier tyder på en grupp gener som är involverade i nervisolering och nervledningsnätet är mycket starkt bestämd av genetiska faktorer.

Det är oligodendrocyter, som är celler som tillverkar isoleringen, som verkar fungera sämre.

Tänkandet vid schizofreni kan försämras för att nervcellerna är dåligt isolerade och kan inte förmedla korrekt budskap till varandra.

Fyndet kan göra att det går att identifiera, vilka som kan få schizofreni via dessa gener, men det kan gå att utveckla läkemedel som kan förbättra nervisoleringen och normalisera den.

Läs mer hos MedicalXpress.

Originalartikeln finns på PLOS One.

Kommentarer   
Admin1
#1 Admin1 2014-03-06 13:15
Läste att 80 % hade ärft sin schizofreni i en annan artikel också, som berättade att bara 20 % av schizofrenigenerna är hittade ännu. Så man kan bara förklara 20 % av ärftligheten idag med gener. För att hitta 65 % av generna krävs en undersökning på 100000 personer med schizofreni.

Du har inte rätt att posta kommentarer