En ny undersökning ger ny kunskap om mekanismen för feltolkningar vid schizofreni, som innebär att vissa fel i synsinnet kan orsakas av störningar av en hjärnsignal som kallas för corollary discharge.

När man rör en hand så skickas en signal till handen att röra sig, men samtidigt skickas en jagsignal, till en annan del av hjärnan, som ger corollary discharge och talar om att jag rörde handen.

Kommer ingen jagsignal, så upplever man att någon annan rört ens hand.

I denna studie studerades corollary discharge genom att följa en punkt på en dataskärm.

Personer med schizofreni var sämre på att lokalisera punkten än friska och ju mer symptom de hade desto sämre blev testresultatet.

Så ju sämre corollary discharge desto mer symptom verkar det vara.

Det typiska med corollary discharge vid schizofreni är att signalen finns men den är störd och onormal.

Forskarna tror att detta kan förklara de vanligaste symptomen vid schizofreni.

Läs mer hos MedicalXpress.

Kommentarer   
Admin1
#4 Admin1 2014-04-06 22:06
Finns ingen behandling för detta ännu. Men det är klart att om man vet att man kan ha fel att saker skylls på andra, så kanske man börjar tvivla mer på sådana saker.
Ural
#3 Ural 2014-04-06 13:01
Finns det något sätt att bli av med de störda funktionerna de skriver om? Att vara styrd är nog det läskigaste jag varit med om.)
Geta
#2 Geta 2014-04-05 19:41
Men rösterna jag hör påminner inte alls om det jag tänker?
Admin1
#1 Admin1 2014-04-05 19:26
Det finns en teori om att man hör röster för att man inte kan identifiera sina egna tankar, som sina egna och därför omvandlas ens tankar till röster.

Nu vet jag inte om när man har en tanke om det skickas en corollary discharge om det. Men gör det det, så kan det kanske förklara varför man hör röster.

Du har inte rätt att posta kommentarer