I Gyrus dentatus i hippocampus ligger troligen felet vid schizofreni enligt en ny studie.

Studien som gjorts på olika sätt hjärnröntgen, obduktionsmaterial av hjärna och djurförsök indikerar att de låga koncentrationerna av glutamat i gyrus dentatus är tillräckligt för att förklara de låga nivåerna också i hippocampus.

Möss som saknade en del av glutamatreceptorn i gyrus dentatus hade inte bara lägre glutamat där utan också i hippocampus.

Dock finns möjligheten att de låga nivåerna av glutamat är låga på grund av en kompensatorisk mekanism av inhibition, så det är inte helt klarlagt ännu.

Läs mer i medwireNews.

Kommentarer   
Admin1
#4 Admin1 2014-06-26 14:16
Det här varför glutamatantipsykotikat misslyckades har diskuterats av forskarna nyligen och de tycker att glutamatantipsykotika bör testas på nyinsjuknade som aldrig fått antipsykotika tidigare. Sedan vid första psykosen finns glutamatöveraktivitet.

Möjligheten finns att antipsykotika som misslyckas kan ge effekt hos en liten grupp, men ingen effekt totalt. Det gäller nog att studera de individer, som får väldigt bra effekt av nya antipsykotika och försöka identifiera dem med tester. Det finns ju minst 1000 schizofrenigener och därmed underlag för variation.

http://www.viska.se/index.php/nya-lakemedel/5349-varfor-misslyckas-nya-mediciner-mot-schizofreni
Ready
#3 Ready 2014-06-19 20:29
Det är deprimerande att forskningen aldrig kan enas om något.
Geta
#2 Geta 2014-06-19 20:19
Sanningen är nog den att man egentligen inte vet så mycket om schizofreni.
Ready
#1 Ready 2014-06-19 20:16
Jag visste inte att lokaliseringen av schizofreni i hjärnan var en öppen fråga. Trodde att man visste det redan. Om det beror på för lite glutamat, varför hjälper då inte glutamatmedicinerna?

Du har inte rätt att posta kommentarer