synaps

                  Synaps

I en studie publicerad i Nature har amerikanska forskare visat att de kan laga en genetisk defekt i nervceller, som kopplas till schizofreni.

Emellertid var det nervceller i en odling, som tagits från hudceller från bla. en person med schizofreni och sedan har dessa celler omvandlats till nervceller, som studerades.

Studien visade också att DISC1 genen ökar risken för schizofreni genom att störa synapsfunktionen via 100 olika molekyler och kommunikationen mellan nervceller.

Genom att byta ut DISC1 genen mot en frisk gen, så blev synapsfunktionen helt normal igen.

Läs mer hos The Current.

Kommentar  
En hade depression och en schizofreni vad jag fattade såg man liknande förändringar vid både depression och schizofreni, men inte lika stora förändringar hos friska anhöriga, som man också testade.
Lagras inte antipsykotikan i alla kroppsceller? I alla fall i fettceller.
skadan kan ligga i DNA från tidigare medicinering i hudcellen eller hur?
det var förmågan att odla fram stamceller det stod om och det kan man göra på vilken celltyp som helst och från en sån stamcell kan man återskapa alla kroppens olika celltyper även nervceller
Nä man blir ju inte schizzo i huden heller isåfall, då kan jag kontra med det
Ja, men det lagras knappast i hudens DNA att någon fått antipsykotika. Hudceller har inga synapser.
ja men om patienten tidigare behandlats med antipsykotica var ju synapsen redan i ett stört läge, det är det jag menar, vilket skulle kunna framkallat det positiva försöksresultatet
Hudceller togs från personen med schizofreni och behandlades i näringslösning utan antipsykotika och då hade nervcellerna som man skapade från hudcellerna felaktiga synapser. När man bytte ut den felaktiga genen så blev nervcellerna normala igen.
jag kan inte hitta var det inte står att den schizzofrene patienten inte behandlades med antipsykotika admin, läs om gör rätt admin.
Nej, så var det inte alls. Nervcellerna var utan antipsykotika från början och då var synapserna skadade, men när man tog bort den skadade genen blev nervcellerna normala.