När någon insjuknar i schizofreni fortsätter hjärnan sedan att konstant behandla informationen lika felaktigt?

Eller ändras det under sjukdomsförloppet?

En ny studie föreslår det senare, därför hjärnaktiviteten under det första året skiljde från de som varit sjuka i åtskilliga år.

Detta tyder på att terapierna måste fininställas beroende på hur länge man varit sjuk.

Nyinsjuknade hade högre aktivitet än normalt i prefrontala kortex, medan de som varit sjuka länge hade lägre aktivitet än normalt där.

Skillnaden tros kunna förklara varför glutamatantipsykotika misslyckades i kliniska tester och att nyinsjuknade kan få effekt av glutamatantipsykotika, som saknar effekt hos de som varit sjuka länge.

Från Schizophreniaforum.org.

Kommentar  
De använde narkosmedlet Ketalar, som påverkar glutamat och det gav hos normalpersoner hjärnaktivitet liknande den som brukar finnas hos de med tidiga tecken på schizofreni. De tror därför att glutamatantipsykotika passar bäst för nyinsjuknade och kanske också om de ges tidigt innan schizofreni utbrutit att sjukdomen kan förebyggas.

Det man undrar över med glutamatantipsykotika är hur länge ger de effekt och vad händer med sjukdomen och underaktiviteten som man ser hos de som har varit sjuka längre - förhindras den och får man effekt sedan av dopaminblockerare om glutamatantipsykotika förlorar effekten?

Man skall samtidigt komma ihåg att 90 % av dagens nyinsjuknade får effekt av dagens antipsykotika, så att man bör hitta fördelar med glutamatantipsykotika för att de skall kunna användas i större skala - lite jobbigt om effekten försvinner efter en tid. Det är säkrast att vänta med hurraropen för glutamatantipsykotika.
Inte för att smöra, men jag tycker att Viska har hjälpt mig att kalibrera min hjärna, under de tio år som jag tillbringat här.