RSMH

För ett tag sedan krockade ett flygplan under konstiga omständigheter.

Det dröjde inte länge innan man hittade läkemedel och sjukintyg i lägenheten som tydde på att piloten hade någon form av psykisk ohälsa och häxjakten var i full fart.

Viktigt att tänka på: människor med psykisk ohälsa har genom alla tider porträtterats som mindre begåvade, mindre värda.

Läs mer i RSMHBloggen.

Kommentar  
Felet är en bugg om du trycker på tangenten F5, så blir det rätt sida.
När jag loggade in stöttes det på ett error via att backa: Trailing paths and PATH_INFO is not supported by phpBB 3.0 :Nu till det jag tänkte skriva om. Jo att jag är inte lämplig för körkorts tagande fordons körning, på grund av att jag har inte hälsan till det ännu.
Känner mig inte särskilt träffad i den här debatten. Tycker att det är bra att sådant här diskuteras.
Det unika med detta fall är att personer med depression kan vara farliga för andra och inte bara de med psykoser begår vansinnesdåd. Nu kan en del med djupa depressioner få psykoser. En sak som utredarna inte tänkt på är att studera förekomsten av psykisk sjukdomar hos pilotens släkt för det kan kanske ge lite tips också.

Konsekvenserna blir nog mest för piloter vars psykiska hälsa och självmordsbenägenhet granskas nogare.Det är nog de som har jobb, som ansvarar för andras liv som kan få det kärvare på grund av detta enstaka fall. Att varje psykisk sjuk ansvarar över sitt eget liv och kan avsluta detta tar man lättare på.