Massmördaren Anders Behring Breivik uppvisar sådana symptom att han inte är i stånd att klara sig själv.

På en 100-gradig skala fick Breivik 2, skriver Aftenposten.

Läs mer i Dagens Nyheter. Tack Geta för tipset!

Kommentar  
admin1 det tycker jag låter som en strålande idé! Det är oerhört svårt att veta eller ens kunna gissa med en så selektiv informationssström. Just därför tycker jag att det du föreslår låter som en synnerligen bra och nyttig idé om inte annat för att påvisa för den som tänkt sig att simulera för att slippa straff i framtiden får insikt om att det inte kommer att bli speciellt lätt.

Men det är också viktigt att en eventuell diagnos ska kunna ha en mer vetenskaplig bas där "godtyckliga tyckanden" minimeras i möjligaste mån.
Jag börjar också bli alltmer säker på att han fejkar psykos för att slippa straff för i Norge blir han ju oskyldig om han är allvarligt psykisk sjuk. De borde göra blodtest, Sensodetect och magnetröntgen för att mer objektivt kunna påvisa schizofreni.
Jo, jag läste det. Men han fick även onaturligt lågt på testen om att klara sig själv. Jag tror han ljuger för att få vård istället för fängelse.
Den biten handlar inte om hans förmåga att klara sig själv utan;
"Breivik bara fick 2 poäng av 100 möjliga på det test som skulle mäta om han är farlig för omgivningen eller inte. 100 skulle visa att han inte är det."
Om han får två poäng av hundra så ljuger han nog.