Boken A Voice Out of Nowhere: Inside the Mind of a Mass Murderer av Janice Holly Booth handlar om hur en 22-årig man var inlagd i 6 veckor för psykos.

När han blev utskriven dödade han sin familj, därför rösterna kommenderade honom att göra detta för att rädda världen.

Detta hände på 70-talet och författaren vill väl visa att samma problem med underbehandling av psykisk sjukdom finns kvar i USA än idag.

Boken lär vara den mest sålda schizofreniboken i USA just nu.

Läs mer hos PRWeb.

Boken finns att köpa på Adlibris.

Kommentarer   
stefan
#8 stefan 2013-11-04 19:33
Ingen bör abrupt utan läkarkontakt avbryta medicineringen eller kraftigt sänka den dos man tar. Detta leder ofta till problem, men fler skulle nog lyckas bli medicinfria om de fick lite mer hjälp

Mvh stefan
Admin1
#7 Admin1 2013-11-03 20:40
Samtidigt en del här försöker sänka dosen på egen hand. Det är också väldigt vanligt att man avbryter medicineringen på egenhand. Jag tror säkert att 60 % gör detta. Så dossänkningar är egentligen väldigt vanliga i praktiken. Idag är väl uppfattningen att vid akut psykos får man använda högre doser, som sedan kan sänkas när psykosen upphört.
stefan
#6 stefan 2013-11-03 20:09
Med övermedicinering syftar jag på att man med sin ovilja att pröva en säkning av dosen nog ganska ofta hamnar på en dos som överskrider idealet (lägsta möjliga). Tror dock att extrema överdoseringar är mindre vanliga numera

Mvh stefan
Geta
#5 Geta 2013-11-03 16:38
På senare tid har man kunnat scannat av hjärnan. Då har man kunnat se att hjärnan bara kan ta emot en viss dos av antipsykotika. Vid höga doser eldar man för kråkorna och framkallar hemska biverkningar.
Admin1
#4 Admin1 2013-11-03 16:29
Idag förekommer väl övermedicinering främst inom rättspsykiatrin, där man överskrider FASS-doserna. T.ex Seroquel har normaldosen 400-800 mg per dag, men på rättspsyk kan dosen vara 2000 mg.

Övermedicinering var väl vanligt för 20 år sedan, då Haldoldoser på 10-20 mg var vanliga. Idag är normaldosen för Haldol 2-4 mg. Introduktionen av nya antipsykotika, som Risperdal och Zyprexa gjorde mycket för att minska den överdosering som förr var ganska vanlig. Dessa preparat var dyra, vilket gjorde att doseringen hölls ner också.
stefan
#3 stefan 2013-11-03 16:22
Den tragiska övermedicineringen av vissa patienter som likt de flesta av oss aldig begått några våldsdåd kanske har möjliggjorts genom utnyttjandet av de vansinnesdåd som upprör oss alla

Mvh stefan
Admin1
#2 Admin1 2013-11-02 15:18
Tyvärr kommer sådana här saker att hända någon gång då och då. Farligast är man under första psykosen då man är obehandlad och omedveten om psykosen. Eftersom det är omöjligt att upptäcka alla som håller gå in i sin första psykos, så kommer det aldrig gå att helt undvika vansinnesdåd.

Problemet här var kommandohallucinationer och de är kända för att kunna vara farliga. Samtidigt kan jag inte påminna mig att någon blivit varnad för kommandohallucinationer och fått instruktioner om det av sin läkare. Kommandohallucinationer kanske borde det ges bättre information till patienterna om detta än idag.
stefan
#1 stefan 2013-11-02 07:00
Har inte läst boken men känner igen hur man utan minsta hänsyn till hur det påverkar de individer som man säger sig vilja hjälpa (?) använder sig av skrämselpropaganda.

Övermedicinering är nog ett minst lika stort problem för många drabbade, men tror inte att de som med skrämselpropaganda försöker påverka oss drabbade bryr sig om detta

Mvh stefan

Du har inte rätt att posta kommentarer