En engelsk undersökning visade att 40 % av de med allvarlig psykisk sjukdom med stort vårdbehov var brottsoffer jämfört med 14 % för vanliga personer. För kvinnor var det värst.

Detta kunde bara delvist förklaras av droganvändning, eget våld eller fattigdom.

Risken för att utsättas för våld var 5 gånger högre och risken för stöld i bostaden var 3 gånger högre. Rapporteringen av brott till polisen var precis som för normalpersoner.

Läs mer i The Mental Elf.

Kommentarer   
Geta
#4 Geta 2015-03-12 13:42
Folk kan vara grymma när man ses som en loser.
Shadow
#3 Shadow 2015-03-12 12:55
Psykiatrin och försäkringskassan leder till utanförskap , arbetslöshet och i värsta fall kriminalitet, det borde väl den som har lite vett i skallen förstå , FK och psykvården är fria att göra vad dem vill på bekostnad av den sjukes förlust. Ändå verkar det som om vissa personer tror att det sker någon sorts särbehandling av psykiskt sjuka och att dem "normala" personernas beteende blir mer legitimt sen oavsett när dem märker att man lider av ett psykiskt funktionshinder samt att det är ingen som märker hur taskiga människor kan vara mot "handikappade" på samma sätt som judarna fick utstå grym behandling av nazisterna, tror man att det ska finnas någon sorts försoning och förlåtelse bara för att man blivit drabbad av schizofreni så tror man fel , där FK och psykvården är lögn och självbedrägeri snarare än hjälp.
Admin1
#2 Admin1 2015-03-10 14:36
Det kanske krävs utbildning i hur man undviker att bli brottsoffer eller så kan vi göra som Khai lära oss karate eller kampsport :-)
björk
#1 björk 2015-03-10 14:16
Det finns grisar som inte bara svinar för en själva utan också, för andra. Sen dom som agerar freds mäklare klankas dessa felfria människor ned och blir offer för ngt globalt motstånd med psykiska inslag. Det blir som en kärna i en nöt att anförtro sen så förgripa. Dessa lite smått bisarra resurser som vägrar sina ut vräker sig över andra. Sen har du fått en stämpel eller post så har de inget med saken å gör. Fast det har de i betydande grad. Man kan känna att sina liv brjr likna like pest. Och då gottar dem sig i att varna för äcklande precis som deras äcklande till andra vore en gåva. Dessa personer kan ha förflutet i kkk lr nazism eller må va nu vara. Men uppfattas av mig som gold diggers. Till de som försöker blir de en guldgruva, och parasiterna frodas onaturligt. kalla de orationellt hatbrott

Du har inte rätt att posta kommentarer