I måndagens avsnitt av TV4-serien ”Svenska fall från FBI” gjordes ett uttalande om att autistiska personer kan bli fixerade vid exempelvis att döda, samt att personer med autismspektrumtillstånd och schizofreni inte fungerar i samhället.

Uttalandena har rört upp starka känslor och lett till anmälan i Granskningsnämnden.

På sociala medier skrev Malena Ernman att det var ”häpnadsväckande att TV4 sprider så galna fördomar”.

Läs mer hos Dagens Nyheter.

Ej förtal enligt JK i Mediavärlden.

Kommentar  
Jag var hemma den väldigt stormiga natten, jag bodde då omkring hundra meter från platsen hon dog. Ingen polis har kontaktat mig, då jag även hade en plats på ett behandlingshem då. Jag bodde mest där. Jag kände då mig kränkt av alla dessa uttalanden och påståenden som inbegrep bl. a pedofili och autism/schizofreni, åtminstone kopplingen mellan autism och schizofreni får mig att gå i taket. Men säger dem att den skyldige har begått många grova våldsbrott, då undrar jag vilka våldsbrott då. Vad mig veterligen anbelangar så har det inte hänt så många saker som det har påståtts enligt programmet här i stan varken förr eller senare. Jag tycker dem lägger ut anklagelser utan att folk kan försvara sig!
JK utreder inte uttalandet i TV om Aspergers syndrom och schizofreni. http://www.gp.se/kulturnoje/1.2741547-jk-utreder-inte-autismpastaende-i-tv4
Skämmigt, TV4! Att göra sådana här uttalanden i programmen för att smutskasta oss psykiskt sjuka är skamlöst och rätt igenom ont.
2006 gick en serie på TV3, som hette Ondska och som handlade om allvarliga brott, som kopplats till olika diagnoser. Det var ett program om brott vid psykos sedan borderline, Aspergers osv. Den serien fick många anmälningar.

http://www.viska.se/index.php/nyheter1/8-vald/1483-ondska-om-psykoser
Jag såg programmet och reagerade också. Det värsta var att de antog att personen var skyldig då han bodde nära offret och hade dessa diagnoser. Det var allt som behövdes.
Malena Ernman är en stridbar kvinna.