”De allra flesta med psykisk sjukdom begår aldrig våldsdåd under sin livstid.

En mycket starkare prediktor är tidigare beteende, till exempel tidigare våldsamt beteende”, skriver Lia Ahonen. 

Läs mer hos SVT.

Kommentar  
I Bodil Svedbergs avhandling från 2003 kan man läsa följande:

Av uppgifter inhämtade från Svensk Läkemedelsstatistik, personlig kommunikation med Socialstyrelsen och Apotekets hemsida (www.apoteket.se) framgår för åren 1994 och 2001 att förskrivningen av traditionella neuroleptika i Sverige har minskat från 6,6 till 4,3 dagliga definierade dygnsdoser 3 per 1000 invånare. Depåpreparaten har ökat från 32 till 36 procent av förskrivningarna av traditionella neuroleptika. Om moderna antipsykotiska läkemedel medräknas har andelen förskrivningar av depåpreparat minskat från 32 till 29 procent.

https://openarchive.ki.se/xmlui/bitstream/handle/10616/38156/thesis.pdf?sequence=1&isAllowed=y

I USA är siffran 10 %, vilket anses för lågt i USA. Med muta menar erbjudande om pengar om de väljer depåinjektioner. Finns studier som tyder på att det ökar intresset.
Sorry, admin
Du är ute och reser. Du anger visserligen inte 25 eller 10 % av vad, men det finns knappast någon patientgrupp inom psykiatrin (hur du än avgränsar dem )där 25% får depoinjektioner.
Och Muta dem................................. ? Är det ngt slags dåligt skämt eller ?
Det är 25-30 % som får depåinjektioner i Sverige, medan i USA är det 10 %. Jag läste det i en avhandling av Bodil Svedberg. Troligen kan siffran komma att öka, eftersom nyare antipsykotika finns i depåinjektion. Tror att nyinsjuknade kan få depåinjektioner, även om många av dem inte vill ha dem. I och för sig kan man muta dem med pengar för att ta depåinjektioner.
30% av vilka då, får depoinjektioner undrar man?
Inget jag känner igen
Missbruk är en vanlig orsak till våld i samband med psykisk sjukdom. Sedan får 30 % i Sverige depåinjektioner och det har nog en våldsdämpande effekt. Kanske borde de dömda för våld få depåinjektioner för att förebygga återfall i våld eller Clozapine. Clozapine har starkast antiaggressiv effekt och minskar självmord och kanske därför andra mord också. Clozapine har också färre medicinavbrott än andra antipsykotika.

En sak som nog minskar våldet är tvångsvården, som upptar 25 % av vårdplatserna. Man får tvångsvård om man är en fara för sig själv och andra. Hälften av psykiatrins sängplatser upptas av personer som kan vara farliga. Så mycket av psykiatrins resurser går till att förhindra våld och brott. Folk tänker inte på denna psykiatrins säkerhetsinsats annat än vid vansinnesdåd.
Förebygga återfall i psykos är alltså ett heltidsarbete som vi mot vår vilja måste betala för och riskera diabete spå kuppen för att kärringarna ska låtsasjobba med att "må bra" och behålla jävla skenäktenskap. Jag förstår absolut varför personer blir terrorister när de flesta inklusiva myndigheterna är bedragare.