Återhämtningsguiden – för dig som mår dåligt från NSPH riktar sig till den som mår dåligt och har behov av återhämtning.

Den är uppdelad i fyra kapitel och innehåller bland annat berättelser om återhämtning, vart en kan söka stöd, samt vad som varit hjälpsamt för andra som mått dåligt.

Den innehåller också verktyg som ger möjlighet till reflektion kring vad en kan göra för att må bättre.

För att använda appen måste ett konto skapas och aktiveras via e-post. Sedan loggar man in.

Finns som broschyr, app för android och  iOS.

Kommentarer   
Schizofreni
#3 Schizofreni 2022-05-11 12:11
Har vi någon som kan lämna positiv feedback kring denna app? Lyckades inte ladda ner pdf för dig som mår dåligt, det verkar krävas att man fyller i en hel del för att ens kunna ladda ner den. Är man däremot anhörig verkar det gå lättare.
Admin1
#2 Admin1 2020-11-30 17:48
Nu har jag lyckats logga in. Appen var prydlig. Likt boken Diagnosis Schizophrenia kommer först ett citat av en brukare. Sedan några sidor text och mot slutet en ruta där man kan göra egna anteckningar. Jag tror inte den fungerar vid schizofreni utan vid lindrigare psykiska besvär. De har nog anlitat en firma för att göra appen. Psykappar används bara av 4 % en längre tid. 35 % använder psykappar där man har kontakt med andra brukare. Så en tuff bransch. Läkemedel används ständigt av 50 %, så läkemedel är bättre än appar.
Admin1
#1 Admin1 2020-11-30 14:23
Laddade ner appen för android. Ordnade ett konto, men sedan misslyckade inloggningen. Kanske är min androidversion för gammal för appar kan ibland bara fungera för nyare android, men då brukar det bli stopp vid installationen iofs.

Du har inte rätt att posta kommentarer