Små missuppfattningar med smilies möjligen... ?

Mer
14 år 10 månader sedan #217685 av Tonic
Var ute och gick på långpromenad med voffsingen precis nyss. Och ADHD som jag nu är "begåvad med" (eller hur man väljer själv att se det som) har jag en viss typ av brainstorming 24/7, (även nattetid!!) Rastslöheten i benen är snabbt löst med rask promenad ---> verkligen det bästa som finns när jag ska tänka och få mig själv att vinkla mina tankar och se saker ur olika perspektiv. Blodcirkulation i all ära!

Eftersom jag alltid vill reda ut onödiga och tråkiga missförstånd, (så gott det går givetvis).
Även gärna kolla av lite med er VAD jag/ni/alla kan göra för att motverka så mycket som det nu bara går - för att inlägg eller annat inte uppförstoras och vänds till att nån menade illa fast det var välmenta från början.

I och med att jag gillar att vara tydlig, nästintill övertydlig vill jag vara det nu också, (trots tydligheten jag själv tycker att jag lägger ner mycket energi på, så missuppfattas mina goda avsikter ibland som något helt annat och någon kan haka upp sig på ett enda "miss" jag lyckats med under en vecka.) Och jag ska försöka förklara detta så bra jag bara kan så vi slipper det nu; Min tanke med denna tråd är om Viskas missuppfattningar som nu verkar vara ganska angeläget att kanske ta upp.
Frågan i denna tråd är hur vi uppfattar inlägg innehållande smilies, tex i slutet av en mening eller i slutet av ett helt inlägg. Upplever vi dom "söta-gula-gubbarna" olika beroende på VEM som har med dom i ett inlägg?

Jag har ex som vana att använda denna lilla söta gubbe = :rolleyes: när jag liksom undrar/tänker efter/saknar ord för att förklara en tanke/situation/inte helt förstår vad någon menat med ett inlägg.
Personligen tycker jag den symboliserar ett ansiktsuttryck som mest kan likna med just grubbel och lite undran.

Men nu vill jag veta hur NI tänker när ni ser dom här olika gubbarna i texter?
Hur uppfattas det om någon skriver något som känns "väl" kontra "illa" och smiliegubbarna här nedan dyker upp efter att inlägget tar slut...?

Intresserad bara av att veta om det här med smilies är något som kan vara EN bit i alla miljoner missuppfattningar som sker via internet. Så det är jättebra att skriva så som man känner helt enkelt. För det har retat upp medlemmar ibland när man använder sig av dom. Nu har ni chansen att förklara er syn på dom. (och de flesta som använder dom är säkert helt omedvetna om att det KAN missuppfattas som någon slags provokation. Ingen kan vara så hänsynsfull att denne kan tänka på precis alla! Men tanken är att om det finns någon av de gubbarna här nedan som skapar EXTRA ALLT - JÄTTE IRRITERANDE ATT SE för de flesta?)


:jump = ?

:rolleyes: = ?

<!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: --> = ?

8O = ?

<!-- s:oops: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_redface.gif" alt=":oops:" title="Embarassed" /><!-- s:oops: --> = ?

<!-- s8) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_cool.gif" alt="8)" title="Cool" /><!-- s8) --> = ?

<!-- s:o --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_surprised.gif" alt=":o" title="Surprised" /><!-- s:o --> = ?

:lol: = ?

:mrgreen: = ?

:joker = ?

:grandpa = ?

:tomte = ?

:tummenupp = ?

:hjärta = ?
  • Besökare
  • Besökare
14 år 10 månader sedan #217706 av
:jump = Kan nån se mig?
:rolleyes: = Min hjärna sitter kvar!
<!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: --> = Mina linser ramlar ur
8O = Vilka pattar!
<!-- s:oops: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_redface.gif" alt=":oops:" title="Embarassed" /><!-- s:oops: --> = Svininfluensan
<!-- s8) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_cool.gif" alt="8)" title="Cool" /><!-- s8) --> = Bakis
<!-- s:o --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_surprised.gif" alt=":o" title="Surprised" /><!-- s:o --> = Malena Erman
:lol: = Botox
:mrgreen: = Hulken
:joker = Apoteket hade slut på Zyprexa
:grandpa = Ska vi gå hem till dig eller mig?
:tomte = admin1
:tummenupp = Sug min tumme
:hjärta = AB Organdonationer
Mer
14 år 10 månader sedan #217707 av Inwatto
Tonic,

Jag tycker inte nån smilie orsakar så mycket irritation att det är värt att bli jätteirriterad.

Lite fundersam kan jag ibland bli på :mrgreen: . Är det en snäll eller elak figur? Är kommentaren som föregår smilien snällt menad med ett sådant stort leende att man ser tänderna?

Sedan kan jag fundera på vad :fiol säger. Är det ironi eller betyder den "jag spelar och bryr mig inte om dig". Som tur är används den sällan.

Meningen med att använda smilies ska ju vara att åskådliggöra vilka känslor man uttrycker. Tycker alla på Viska sköter det bra. :D

Prata inte med hat i munnen!