Fördelar med preparat mot depression

Mer
13 år 3 månader sedan #365885 av Tikki
Nu kommer tröstande forskning som pekar på att behandlingspreparat mot depression har ytterligare fördelar, rapporterar SVT Vetenskapsnyheter.
I en studie av svenska forskare framkommer nu resultat som visar att vissa antidepressiva läkemedel kan underlätta emotionell omlärning, alltså bidra till att bryta de negativa tankemönster deprimerade riskerar att hamna i.
Samma effekt har inte äldre läkemedel. I studien konstaterar forskarna att en form av så kallat SSRI-preparat, som används vid behandling av olika antidepressiva tillstånd, har fördelaktig effekt på emotionell inlärning och värdering av negativt laddade situationer. Den effekten kunde inte ses med det tricykliska preparatet som är en äldre form av antidepressivt läkemedel.
– Vi har också identifierat viktiga farmakologiskt tillgängliga molekyler som är tänkbara måltavlor i utvecklandet av framtida antidepressiva läkemedel särskilt riktade mot försämrad kognition, säger docent Per Svenningsson vid Centrum för molekylär medicin som lett studien.
Fynden skulle kunna utgöra ett komplement för bättre effekt vid exempelvis kognitiv beteendeterapi (KBT).

Källa: SVT Vetenskapsnyheter 2011-01-24 © Netdoktor.se Besima Simsek
Mer
13 år 3 månader sedan #365935 av Admin1
Intressant nyhet, men gamla tricykliska antidepressiva anses ha bättre effekt mot depressionen än SSRI-antidepressiva. Kanske SSRI-antidepressiva är bättre om man också får KBT mot depression?
  • Jocke
  • Offline
  • Jubelhedersmedlem
  • Jubelhedersmedlem
  • raka spåret är enklare än kringelikrokar!
Mer
13 år 3 månader sedan #366036 av Jocke
Nja, PSR! Alternativ menar nog att vi blir frånstulna våra liv. Jag tror också att vi inte ska ha en övertro på medicin? Han menar nog vägen till ett totalt tillfrisknande utan behov av andra eller medicin. Jag vet att den vägen redan finns, men det är bara några få utvalda som har förmånen till detta.

Vilka kan man då fråga sig, jo jag vill påstå att det är allmänheten som ger varandra inputs via den offentliga vägen genom ett offer.

Men tänk, om ingen vill vara ett offer längre, jesuskomplexet håller på att raderas ut genom vidgad kunskap i den mänskliga psykologin. Ingen tar på sig mer än nöden kräver.

Religionen har inte hängt med i den mänskliga utvecklingen.

Vars är världen på väg?
Mer
13 år 3 månader sedan #366040 av Ready
PSR,

I nyhetsbrevet så sa du att hade mått dåligt och börjat medicinera. Var det antidepressiv medicin du tog?
Mer
13 år 3 månader sedan #366042 av Admin1
Alternativ har varit medlem i snart 6 år och under den tiden har han konstant kritiserat psykiatrin, sin diagnos, diagnosen schizofreni etc. På senare tid har han också börjat kritisera kvinnor, sajten och medlemmar. Om han valt rätt strategi borde han blivit friskare än för 6 år sedan, men tyvärr är det tvärtom och han har försämrats. Han kanske därför borde byta spår och ändra strategi innan han blir ännu sämre. Inte bra heller för den sociala integrationen heller att angripa folk ständigt.
Mer
13 år 3 månader sedan #366043 av Ready

PSR skrev: Jag kör med devisen att det inte finns några offer utan bara frivilliga. Livet blir enklare så.


Det ligger någonting i det.