Tilläggsbehandling med sarcosine verkar mycket lovande...

Mer
10 år 8 månader sedan #604660 av cappe
God dagens!

Ämnet sarcosine (sv: sarcosin) har visat god framgång som tilläggsbehandling vid schizofreni. Det förbättrar inte bara positiva symptom utan även de negativa/kognitiva symptomen vid sjukdomen.
De såkallade 'negativa symptomen' vid schizofreni som jag syftar på och som förbättras av ämnet är bland andra:
Bristande emotionell respons, fattigt tal, minskad önskan för att skapa nya relationer, motivationsbrist och andra kognitiva brister eller blockeringar.

Sarcosine finns att handla på nätet, och det är lovordat och betrott av framstående schizofreniforskare. Ämnet kan med fördel tas i samband med övrig medicinering som komplement, då nutidens mediciner tenderar att vara bristfälliga i sin reglering av negativa symptom. Att ämnet är effektivt stöds av följande forskning; Glycine transporter I inhibitor, N-methylglycine (sarcosine), added to antipsychotics for the treatment of schizophrenia.) Se länk: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1502 ... t=Abstract

Ämnet sarcosine har även diskuterats på den största internationella sajten för information och upplysning om schizofreni, närmare bestämt på domänen www.schizophrenia.com/
En direktlänk dit finns här: www.schizophrenia.com/glycinetreat.htm

Då sarcosinet förbättrar NMDA-receptorns funktion i hjärnan så ges en stabiliserande effekt på kommunikationen mellan hjärnceller och mellan diverse olika hjärncentra. Därtill normaliseras och stabiliseras också dopaminregleringen som vanligtvis är rubbad vid schizofreni av sarcosinets effekt på NMDA receptorn. (Se länken nedan för saklig information)
www.cnsspectrums.com/aspx/articl ... cleid=1037

Om du vill dyka djupare i ämnet finns "facit" som förklarar den allra mest erkända och tilltrodda hypotesen om schiozfreni här: app.box.com/s/rq8ylsq7ef4wn26q05ts
I dokumentet förklaras glutamat hypotesen, som en förlängning av dopamin hypotesen. Dokumentet heter Glutamate and Schizophrenia: Beyond the Dopamine Hypothesis och är skriven av Joseph T. Coyle från Harvard Medical School, USA.

Jag rekommenderar er dock att läsa en förenklad variant av samma information.
app.box.com/s/xd5r9f0psxjpn58p2s2x
Det här dokumentet heter Glutamatergic theories of schizophrenia och presenterar en enklare förklaring i ämnet. Dokumentet är skrivet av direktör Daniel C. Javitt, MD, PhD vid Schizophrenia Research Center, USA.

En produkt (hälsokost) som innehåller ämnet sarcosine heter TestForce 2 (gjort av E-pharm) och innehåller en adekvat dos av ämnet mot schizofreni.
Sarcosine finns att köpa av endast en svensk leverantör; hälsokostimportör Affe; på www.affes-kraftimport.se/
Det finns även att köpa från utlandet på t.ex. amazon.com

Det har även framkommit att sarcosine har effekt på depression, OCD (tvångssyndrom), ADHD, med mera.

Jag hoppas någon har nytta av den här informationen och att ni alla haft en soft sommar.
/cappe
Mer
10 år 8 månader sedan #604664 av Nissegossen
Cappe, tack för info!

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
10 år 8 månader sedan #604682 av Geta
cappe,

Är du själv schizofren eller är du hälsokostförsäljare?

citat från 19 nov 2009 där du skriver följande:
"Det skulle vara mycket intressant om någon här skulle vilja göra ett expriment och tillfälligt/ev permanent sätta ut sin antipsykotiska medicin och tog dessa tillskott istället. Jag hoppas någon djärv vågar pröva detta som en "egen" behandlingsmetod. Lycka till!"
Mer
10 år 8 månader sedan #604706 av Admin1
En nyhet från sajten 2004:

En färsk klinisk studie antyder att kosttillskottet sarkosin förstärker effekten av antipsykotika rapporterar Biological Psychiatry. Sarkosin är en naturligt förekommande aminosyra, som verkar på en typ av glutamatreceptorer i hjärnan (NMDA), som anses påverkade vid schizofreni.

Studien var liten, men dubbelblind och stödjer att sarkosin i kombination med antipsykotika kan förbättra kognition, minska positiva symptom, minska negativa symptom och öka total funktion statistiskt signifikant jämfört med placebo.

NMDA receptorerna anses viktiga vid schizofreni, då läkemedel, som blockerar denna receptor, som PCP och ketamin skapar psykotiska symptom, som liknar schizofreni. Försök med att stimulera NMDA funktionen hos individer med schizofreni med glycin, D-serin och D-cykloserin har krävt höga doser, har haft modesta effekter och förefaller bara förbättra de negativa symptomen av sjukdomen och ej positiva symptom. Sarkosin däremot verkar kräva lägre doser och förbättrar både positiva och negativa, som kognitiva symptom.

Studien är liten och fler större studier är nödvändiga för att klarlägga sarkosinets effekt vid schizofreni.

www.viska.se/index.php/nyheter/1 ... ipsykotika

Det har inte förekommit några nyheter här på sajten sedan dess. Det pågår utprovning av nya läkemedel mot kognitiva och negativa symptom och de kan finnas på apoteken om några år.
Mer
10 år 8 månader sedan #604708 av Ready
Kan man köpa sarkosin i hälsokostbutiker?
Mer
10 år 8 månader sedan #604897 av Admin1
Det verkar inte finnas i Sverige, efter en sökning som jag gjorde nyss.