Överleva "Surviving Schizophrenia"

Mer
10 år 3 månader sedan #634861 av notwoodstock
Min egen erfarenhet är att man inte mår bra av att läsa in sig på allt inom ämnet.

Köpte bok med "Case Stories", som jag gav till psykologerna - dom kan bearbeta sådant bättre, för att ge en det som man mår bra av!

/notwoodstock

PS. Har inte nallat på Mousserande drycker. Vaknade 02:00 ung. D.S.
Mer
10 år 3 månader sedan #634892 av Admin1
Själv tror jag det är enormt viktigt att lära sig allt om sjukdomen. De som får patientutbildning får färre psykossymptom och färre psykoser. Sjukdomen förbättras vid 40 års åldern och efter. Det kan ju kanske bero på att kunskapsnivån och förmågan att hantera sjukdomen har förbättrats med åren. Eftersom en psykiater som lägger upp ens behandling har 11 års utbildning, så är det bättre sannolikt ju mer man kan själv.

Här finns en webbutbildning om sjukdomsbehandling och återhämtning vid schizofreni på 50 minuter:
battrepsykosvard.se/webbutb/imr-intro/story.html
Mer
10 år 3 månader sedan #634896 av Geta
Det är när man utsätter sig för saker, som man får nya psykoser. Man kan inte som ungdom låsa in sig.
Mer
10 år 3 månader sedan #635083 av Admin1
Plötslig stress, som t.ex en kraschande dator eller en krånglande TV kan nog göra att man blir psykotisk. Det gäller att försöka förutse problem och tänka efter hur man skall lösa dem. Är man förberedd så kan man lösa en hel del stress. Om man har en anhörig som vill bli av med en fungerande gammal dator, så skall man ta den och ha den som reservdator.
Mer
10 år 2 veckor sedan #657179 av Cosmos

Admin1 skrev: Själv tror jag det är enormt viktigt att lära sig allt om sjukdomen. De som får patientutbildning får färre psykossymptom och färre psykoser. Sjukdomen förbättras vid 40 års åldern och efter. Det kan ju kanske bero på att kunskapsnivån och förmågan att hantera sjukdomen har förbättrats med åren. Eftersom en psykiater som lägger upp ens behandling har 11 års utbildning, så är det bättre sannolikt ju mer man kan själv.

Här finns en webbutbildning om sjukdomsbehandling och återhämtning vid schizofreni på 50 minuter:
battrepsykosvard.se/webbutb/imr-intro/story.html

Jag vet inte. Risken är att man "blir" sin sjukdom. Sedan kan ju faktiskt diagnosen vara fel!
Mer
10 år 2 veckor sedan #657185 av Geta
Jag förstår om få läkarstudenter vill specialistutbilda sig inom psykiatri, när det mesta de får göra i framtiden är att skriva ut recept på psykofarmaka.