själv-känslan som saknas...

Mer
17 år 10 månader sedan #41932 av mikaeld
vet knappt vad begreppet själv-känslan innebär men tror jag, nästan helt och hållet, saknar den. själv-förtroendet är stundvis bra andra tider väldigt dålig också. kan man / hur bygger man upp själv-känslan?
känner mig tom, oduglig, och värdelös.
är väldigt kreativ, känslig, och föränderlig så jag vet inte ens var jag har mig själv ibland. bra på många saker men gör mig inte stolt eller själv-säker i allmänhet.

kunde gå djupare med allt det här.
tankar om hur man ska känna sig mer säker stolt bekväm och trygg med sig själv och kunna vara positiv och optimistik fast realistisk?

/vill vara trygg och anpassad till samhället fast också mig själv
Mer
17 år 10 månader sedan #41934 av Isa-Alise
Börja med att berömma dig själv för alla de små vardagliga saker som du gör bra... att du tagit disken, gått ut med soporna, ringt en kompis, osv... då blir självkänslan bättre...
Mer
17 år 10 månader sedan #41936 av mikaeld
Svar från mikaeld i ämnet själv-kanslan som saknas
tack, jag ska försöka med det
Mer
17 år 10 månader sedan #41946 av Admin1
Det är möjligt att ett personligt ombud, som kommunen kan hjälpa till med kan vara bra för självkänslan. Ett personligt ombud kan hjälpa till att ordna studier, sysselsättning eller arbete, vilket kan vara viktigt för ens självkänsla. Med ett personligt ombud blir man mer aktiverad och man upptäcker nog då att man klarar av med än man tror.