Ett par tips mot ångest

  • Fantasio
  • Författare till inlägg
  • Offline
  • Jubelhedersmedlem
  • Jubelhedersmedlem
  • Ich bin der Bub vom Thüringen
Mer
14 år 2 månader sedan #273114 av Fantasio
Jag lyssnar en hel del på musik. Har några hundra skivor. Jag är allätare, men gillar heavy metal, punk, oi och annan rivig musik mest. Några givna favoriter är Toy Dolls och Bad Manners. Det är musik man blir glad av och tar udden av ångesten.

Känner jag mig nere händer det att jag sjunger (stackars grannar) och det hjälper faktiskt. Annars har jag märkt att matlagning får en att släppa fokus på att känna efter och dövar därmed symptomen. Gör grymma köttbullar och läcker potatisgratäng, förresten.

Promenader är ett annat tips. Dock bytte jag till mina gamla skor och fick ett saftigt sår på hälen, så nu går jag inte ett steg i onödan. Det finns en hel del knep att ta till. Ju mer man kan hålla sig ifrån medicinering, desto bättre. Ångesten går att besegra.
Mer
14 år 2 månader sedan #273128 av Geta
Svar från Geta i ämnet Ett par tips mot ångest
Jag har märkt att ångesten har ökat nu när det inte
är lika lätt att röra på sig utomhus då det är väldigt
snömoddigt.
Motion är A och O liksom sömn.
  • vnv
  • Besökare
  • Besökare
14 år 2 månader sedan #273146 av vnv
Svar från vnv i ämnet Ett par tips mot ångest
Att duscha varmt och dricka en kopp te eller kaffe tycker jag lindrar ångesten. Dessutom är det bra att vila med en filt om sig, antingen på sängen eller soffan.
Mer
14 år 2 månader sedan #273151 av Nissegossen
Jag går nu på rehab och tränar med sjukgymnastik och idkar styrketräning och cyklar på motionscykel två grr i veckan och jag har märkt att redan på någon vecka så har min energi ökat dramatiskt och jag äter inte mycket, men har redan fått mycket mer ork och konditionen har blivit avsevärt bättre!

Var och tränade igår på förmiddagen och på eftermiddagen vart jag till tandläkaren, så jag var ute hela dan. Jag hade så ont att det var en ren pina att ta sig hem.

Idag däremot är jag pigg som en nöttekärna och känner nästan inte av någon smärta nu när jag sitter här och när jag var ute idag var det endast ichiasen som gjorde sig påmind och begränsade mig genom att pga den får jag krampliknande smärta i vaden nära skenbenet och höften där jag har artros och troligen en muskelfäste inflammation var inte smärtgivande på samma sätt som tidigare.

På det hela, så går det åt rätt håll och jag är inte trött och har mycket energi idag

Ps; Ångesten har efter att ha blivit utkastad utav mig för gott, har packat ihop och stuckit för länge sedan! <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
14 år 2 månader sedan #273175 av nattbarn
Svar från nattbarn i ämnet Ett par tips mot ångest
Jag brukar dricka lugnande te, te i sig är redan lugnande (enligt flera udnersökningar, senaste jag såg var gjord i te-landet Storbrittanien, en kopp te lugnade mera än några sndra saker de provade) så det är dubbelt upp med lugnande te. Tror te är lugnande för man har värmen och doften och i fallet med lugnande teer också de lugnande örterna, finns te med valeriana i också, valeriana kan man få i tablettform också, brukar jag ibland ta, min läkare har inte sagt att jag inte skulle få, har nämnt det för honom, så det betyder att mina mediciner inte blir påverkade av valeriana. Vanligaste lugnande teet är nog kamomillate tror jag, det är också örtteer som är lugnande så inget koffein, bra på kvällen :)
Mer
14 år 2 månader sedan #273352 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet Ett par tips mot ångest
Mot skavsår på hälen rekommenderar jag 2,5 cm bred Leukoplast, som är både billigt och bra. Du kan med Leukoplast fortsätta promenera. Annars skall avslappningsövningar ha bra effekt mot ångest.