Test My Brain

Nu finns ett snabbtest Cognitive Snapshot, som tar bara 10 minuter NYTT. Tack Klanggedin för tipset!

Kognitionen är en av de centrala problemen vid schizofreni och nedsätter arbetsförmåga, socialförmåga och förmåga att klara vardagen.

Inte blir man gladare av att läsa att testerna för att mäta kognitiv förmåga är så komplexa så de bör utföras av en psykolog med doktorsexamen för att bli rätt. Inte stor chans att få dessa tester alltså för de flesta.

Ibland behöver man tur och  det hade jag nyss för jag skulle leta kognitiva tester på nätet, så hittade jag en artikel i Schizophrenia Bullentin, som berättade att nättestet Test My Brain har jämförts med kognitiva tester, som forskarna gör vid schizofreni och det var överraskande små skillnader. Det innebär att du kan göra de olika testerna på Test My Brain och få lika bra resultat nästan som om testet gjorts av en expert. 

Viktigaste testen är nog Holding information in mind (arbetsminne eller närminne) och Splitting your attention (uppmärksamhet).

Du hittar Test My Brain här på testmybrain.org.

Kommentarer   
Klanggedin
#5 Klanggedin 2019-05-20 06:35
Ny samling av test, mäter minne, snabbhet och koncentration. Studie som vill skilja på cancerpatienters kognition och vanliga människor. Det intressanta är att dom har paketerat flera test i en undersökning och det är ganska sällsynt att man kan få feedback på så många olika kognitioner.
Klanggedin
#4 Klanggedin 2019-05-05 10:34
Nytt test på testmybrain, mäter bildminne och snabbhet samt med ett frågeformulär om ovanliga upplevelser.

Kan va bra att bidra till forskning, jag fyllde i att jag hade schizofreni diagnos och frågeformuläert visade på hög grad av ovanliga upplevelser jämfört med gemene man.
Geta
#3 Geta 2015-10-08 00:03
Man får mer tid att tänka, när man slutat jobba.
Ready
#2 Ready 2015-10-07 22:47
Jag vill gärna tro att kognitionen förbättras efter 40 men det kanske bara är positiva symtom som förbättras.
Admin1
#1 Admin1 2015-10-07 16:14
Jag har tagit några tester och det var ganska intressant, men bitvis jobbigt. Egentligen skall man nog ta en paus mellan varje test och det gjorde inte jag. Det som var sämst för mig var reaktionstid och visuellt minne.

Visuellt minne och uppmärksamhetstesterna var jobbiga och jag kände mig utpumpad efteråt. Lika utmattad, som när jag försökte plocka ihop ett program för självtester.

Sedan var det normalt eller bättre än normalt. Det skumma var att jag hade mycket större ordförståelse än normalt trots att det var engelska ord. Man får en hjärnprofil och där kan man sortera efter det man är sämst på.

Du har inte rätt att posta kommentarer