Sök efter typ av självhjälp

nosagklips

En nosagfjäder lossnade från botten av min 20 år gamla soffa, där de sitter på tvärs på kortsidan. Infästningen var av dålig kvalité och gick därför sönder. Ville inte köpa ny soffa för att slippa köra bort den gamla och kånka upp en ny. 

Upptäckte att Möbelbiten hade nosagklips för 3 kr st. Frakten kostade 65 kr, men de kom i brevlådan. Men Amazon har klips som är dyra, men som gör att man slipper lossa möbeltyget utan de skruvas fast på insidan av träramen med två skruvar.

Sedan tog jag upp möbeltyget 2 meter under soffan, så jag kom åt att skruva fast klipset med 2 skruvar i två yttre hål. Det stora problemet var att dra nosagfjädern till fästet. Höll på och dra en timme innan fjädern var på plats. Sedan var det bara att skruva i 2 skruvar för att inte fjädern skall lossna.

Det hade varit lättare att spika fast klipset, men jag hade inte lämpliga spikar. Sedan nubbade jag fast tyget. Det syns inte att den är repad. Efteråt kändes soffan inte lika mjuk som tidigare. Reparationen kostade 81 kr för klipsen, men det var värt det. Nosagfjädrar finns att köpa om de går av och de är inte särskilt dyra. Men det kan bli tufft att dra dem på plats och man måste välja rätt längd.