Hur ärlig ska man vara?

Mer
18 år 3 månader sedan #31563 av Graatass
Jag tycker att det är en bra fråga:
Hur ärlig ska man vara?
Det går ju ganska fort att bli sönderanalyserad, sönderdiagnosticerad.
Det ska man självklart inte bli.
Det ska man självklart inte låta sig bli.
Men "livet är kort" och det är många, alltför många, tycker jag, människor som är oroade för att deras integritet kommer att skadas eller att människor tränger in alltför mycket i deras privatliv. Och så hemlighåller de kanske det som skulle kunna förändra deras liv.
Jag vet. Jag funderar mycket, mycket, över detta själv. Men tror ändå att man skulle komma mycket längre genom att vara mera öppen. Att man vågar ha det modet att våga.
Säg gärna emot mig!!!
Mer
18 år 3 månader sedan #31576 av Jeff
Svar från Jeff i ämnet Hur ärlig ska man vara?
Att vara ärlig gör situationen mindre jobbig, men att vara för öppen kan vara skadligt också. Jag tror det handlar mycket om självkontroll. Att människor tränger sig in på helig mark och rotar i en och ska analysera en kan bottna i att dom inte har kontroll över sina egna liv, utan måste då ta kontrollen över en annan människas liv för att stärka sig för att "dom" inte ska känna sig ensamma om sina problem. Det är så att människor som vill styra andras liv och njuter av det har så våldsamt mycket problem själva. Det är som projektioner.
Mer
18 år 3 månader sedan #31671 av Abzu
Svar från Abzu i ämnet Hur ärlig ska man vara?
Jag är nog väldigt ärlig med min sjukdom, både mot vårdpersonal och vänner och bekanta. Men det funkar nog inte för alla kanske.
Jag har fått en ny jättebra läkare nu som lyssnar på mig och jag känner att hon verkligen vill mitt bästa också, så jag kan prata om det mesta med henne känner jag.
För första gången har nån inom vården också berömt mig för att jag orkar läsa på om schizofreni och om alla mediciner etc.

Folk i min ogivning uppskattar också att jag är öppen med min sjukdom. Nån gång har det ju givetvis hänt att folk betett sig dumt mot mig när jag har berättat, men då anser jag att dom inte är värda att slösa tid på helt enkelt.

Jag har nyligen ställt upp i en anonym intervju om schizofreni som gjordes av en frilansjournalist, han kommer eventuellt försöka sälja den till GöteborgPosten när den är färdig.
Mer
18 år 3 månader sedan #31672 av Nissegossen
:klappa <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum