Vad menas

  • Zoegas.
  • Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
13 år 5 månader sedan #346079 av Zoegas.
Vad menas skapades av Zoegas.
Vad menas med kallelse från Gud?
Mer
13 år 5 månader sedan #346085 av Lillan
Svar från Lillan i ämnet Vad menas
Antagligen har du fått ett brev via internposten med en kallelse för nästa möte tillsammans med föregående protokoll :lol:
Mer
13 år 5 månader sedan #346124 av saara
Svar från saara i ämnet Vad menas
Din fråga bör besvaras väl och grundligt för den är viktig. Kallelse från Gud betyder att Gud kallar mänskan till gemenskap med sig själv. Mänskan är av naturen bortvänd från Gud och vill kanske inte veta av Honom. Läser följande i Katekesen:
Det finns i varje mänskas liv tider, under vilka Gud särskilt drar henne till sig. En sådan tid kallas besökelsetid.Ofta söker Gud oss redan i vår ungdom. Gud kan dra en mänska till sig genom livets skickelser, lidande och motgångar t.ex. Mänskan klarar sig ofta bra utan Gud då livet flyter på och allt är gott och väl. Men i motgången stannar mänskan ofta upp och börjar tänka på Gud.

Mänskans viktigaste angelägenhet är själens frälsning. Skriver inte mera nu, men ämnet är stort. Jag kan återkomma om du vill. Får själv läsa om saken så jag inte säger nåt som inte stämmer. Har du Martin Luthers lila katekes så läs vad som står under rubriken: Troslivet.

Ämnet själens frälsning är viktigt!