Beteende - kris !

Mer
17 år 11 månader sedan #41074 av brunte47
Har en dotter som åker ut och in på psyket för att hennes boende inte kan klara av hennes beteende. Hon provocerar viss personal, kan vara närgången eller oförskämd, kan förstöra saker, hotar med vissa saker, har tagit överdos av mediciner. Hon verkar vara ute efter reaktioner men hon mår även dåligt. Man kan inte lita på henne. Hon har rymt många gånger ibland hela nätter och är då ute och går. Många gånger har hon polisanmälts försvunnen och otaliga är de tillfällen vi föräldrar varit ute och letat efter henne. Hon har diagnosen Aspergersyndrom och har även psykotiska inslag, pratar ibland med röster när hon är för sig själv. Hon är svårdiagnosticerad. Schizoaffektiv med autistiska drag kanske kommer närmast. Hon är inte alltid svår. Hon kan vara trevlig och charmig också. Kanske hälften av tiden och då går det mesta bra, hon klarar av sina rutiner är trevlig, den dagliga sysselsättningen funkar osv.
Hon åt tidigare Zyprexa, den gav ökad matlust och viktuppgång men värst var talsvårigheterna, man kunde till sist knappt höra vad hon sa, hon sluddrade rejält. Sen sattes Seroquel in och den är bättre. Talsvårigheterna försvann, vikten minskades med flera kg och hon gick att få bättre kontakt med. Men eftersom hon fortfarande inte mådde bra och sov dåligt tyckte läkaren att hon även skulle få Lamictal. Nu har hon ätit Seroquel sen ca ett halvår och Lamictal ca 4 mån och det är fortfarande oroligt. Det vi föräldrar ser är att hon ser blek och sjuk ut och är för det mycket aggressivare. Sällan ser man ett leende hos henne. Tidigare var hon ganska glad av sig ibland. Har någon liknade erfarenheter??
Mer
17 år 11 månader sedan #41078 av Isa-Alise
Svar från Isa-Alise i ämnet Beteende - kris !
-
Mer
17 år 11 månader sedan #41098 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet Beteende - kris !
Seroquel är det största antipsykotiska preparatet i USA, så det finns många som får eller har fått preparatet. Jag läste på Lamictals biverkningar i FASS att det ibland kan ge irritabilitet och aggressivitet.