För kännedom!

Mer
14 år 11 månader sedan #215215 av Nissegossen
Hej viska vänner! För kännedom, så kan jag säga att jag sitter vid min särbos dator och skriver.
suck! Bägge mina datorer, råkar inte fungera. Den bästa datorn som jag har, har ena hårddisken lagt av. kommer att köpa en ny intern+en extern hårddisk när jag får mina skattepengar vid midsommar.

Tills dess rör jag inte den datorn, för att jag kan nog få sparkat igång den en sista gång och då lägger jag allt innehåll på den hårddisken, på den externa hårddisken, installerar därefter en ny intern hårddisk.
Jag försökte koppla upp min win 98 dator, men jag råkade bli utan strömförsöjning när den laddade upp varpå den nu endast går att starta i felsäkert läge.

Det beror på att en fil som behövs vid uppstarten har fallit bort och därför går det inte att starta den normalt.

Nu kan jag ju själv inte ge mig in på att programera datorn, så jag har pratat med en som kan det här och eftersom han inte har tid blir det inte på studs utan att det dröjer ett par dar för att han har fullt upp.

Jag räknar i alla fall med att jag har åtminstone har en dator som fungerar redan i veckan.

Ha det bra viska vänner, jag kommer inte att kunna komma med några fler kommentarer förrän jag är ute med en egen dator på internet. :mrgreen:

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
14 år 11 månader sedan #215234 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet För kännedom!
På Windows XP CD:n finns det reparartionsmöjligheter, men jag vet inte hur det är med Win98. Hoppas att det löser sig för dig. Du kanske kan göra som Geta och gå till biblioteket och surfa därifrån. Gyllenkroken kanske också har datorer?
Mer
14 år 11 månader sedan #215340 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet För kännedom!
Med en Knoppix CD i din gamla dator kanske du skulle kunna köra Linux, Nisse. Det som kan vara tveksamt dock är om Knoppix är kompatibel med en så gammal dator, som du har:
www.knoppix.org/
Mer
14 år 11 månader sedan #215749 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet För kännedom!
Hej på er viska vänner! Admin och PSR, jag har inte haft möjlighet att sitta vid en uppkopplad dator sedan jag skrev här senast.

Den startade ju inte då, men jag funderade ett tag. Jag hade en ännu äldre win 98 dator som inte fungerade. Den hade däremot original konfigurationen kvar sedan 1998 och den är då helt laglig att köra med. Dock visste jag att hårddisken var kry. Jag kunde dock inte gå ut på Internet med den och den registrerade överhuvudtaget inte flera saker bla CD rom enheter. Jag blev besviken och tänkte att jag återinstallerar den hårddisken som tillhör dena dator.

Då simsalabim, så ville den först till felsäkert läge, men någonting flög i mig och jag klickade på normalstart och skiten började fungera nu på morgonen.

Jag hade först fått reda på när jag försökte körá diagnostiken att en fil fattades och den hade gett mig instruktioner om var filen fanns och vad jag skulle skriva in och var. Jag är dock inte så kunning, men sedan bytte jag ju till den äldre versionen, tydligen rättade felet till sig själv och nu när jag bytte tillbaka, så laddade den helt snällt upp vid normal start.

Så hur det här har gått till får vi nog fråga herr gud som fick frågan ifrån förste styrman, Hur gör gud när han fixar sin dator? Gud (kapten) svarade, efter femtio år på sjön fixar sig det mesta, fast jag vet inte hur! <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
14 år 11 månader sedan #215750 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet För kännedom!
Beträffande min nya dator, så kommer jag att nu på Lördag, när räkningarna gått iväg, så ser jag hur mycket jag har kvar att leva på resten av månaden. Jag räknar kallt med att kunna köpa en ny extern hårddisk då. Jag kommer då att ringa min granne igen, (Jag skall strax ringa honom och säga att han inte behöver komma i dag på kvällen när han har kommit hem ikväll) Och då föreslå honom att komma på Lördag istället.

Detta för att då har jag ju den externa hårddisken och då är det dags att jobba med den istället.

Jag hoppas, hoppas att det går att en sista gång få den att fungera. Jag har vetat att den hårddisken skulle gå, sedan redan i December förra året och nu med tanke på att jag får mina skattepengar till midsommar, förhoppningsvis före pensionen kommer, så går det ju runt då.

Har kylen full med öl, men tänker inte röra de burkarna tills vidare, då får jag ned på utgifterna och då fixar det sig med pengar.
Jag är ju missbrukare av alkohol, så det här blir en liten prövning..... :lol: <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
14 år 11 månader sedan #215767 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet För kännedom!
:lol: Du kan ha rätt, men grejen är ju att jag vill kunna spara allt på den gamla hårddisken, för att kunna lägga över allt på en ny intern hårddisk, vilket jag kommer att skaffa mig så snart som möjligt. Alltså, inom 4 veckor. Funkar det inte att köra därifrån, så har jag ju denna jag skriver på just nu. Att skaffa en ny intern hårddisk har varit mina intentioner hela tiden, men en sak i taget och det viktigaste först.... <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->

Det ligger till så att just den konfigurationen är viktig för mig, för att jag har ingen skiva för just det operativsystemet, fick den inte när jag köpte datorn och det ligger då XP pro på datorn. Jag fick en annan skiva istället och den innehåller XP home.

Nu går den andra hårddisken, med huvud innehållet på datorn efter XP pro också den, så frågan är måste jag radera ut den och formatera om och i så fall lägga XP home på den också, eller fungerar den med XP home och är den då kompatibel med XP home utan att formatera om den?

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum