"Tvångscirklar"

Mer
18 år 3 månader sedan #31501 av outspädd
Jag har börjat få riktigt jobbiga tvångstankar.
Det brukar börja med att jag till exempel är i min hall och ska hämta något ur min jacka, och när jag gått en bit bort mot vardagsrummet kommer jag ihåg att jag måste gå tillbaka för att jag glömt hämta en annan sak. Och sedan fastnar jag i det mönstret.
Då måste jag gå fram och tillbaka jättemånga gånger tills det känns bra, och det utvcklar sig hela tiden så efter en stund måste jag gå ett exakt visst antal steg och sedan måste jag svänga med armarna på ett visst sätt och måste kliva på rätt ställen på mattan osv. Det blir mer och mer komplicerat.
Det kan utveckla sig i all evighet och jag kommer oftast inte ur det om ingen verkligen sliter iväg mig.

Sedan har jag också en jobbig grej. Jag står kanske ute och röker och så får jag syn på tändaren på bordet och jag känner att jag måste hålla den på ett speciellt sätt i min hand, men innan jag hinner ge vika för det tvånget så ser jag någonting nytt som jag måste göra, till exempel kliva i mina tidigare fotspår i snön eller sticka handen i en snöhög.
Och jag hinner inte göra allt utan jag står mest och snurrar av ångest inför allt som jag måste göra och det i allt snabbare takt. Jag får ingen "jag måste göra såhär annars kommer nåt hemskt att hända" utan det är bara tusen saker som radas upp efter varandra och jag har ingen chans att hinna med alla.


Har någon annan känt samma sak? Jag skulle verkligen behöva något bra tips för att jag ska kunna ta mig ur den hemska cirkeln.
  • putte
  • Besökare
  • Besökare
18 år 3 månader sedan #31509 av putte
Svar från putte i ämnet luriga grejer?
Jag ser samma mönster i mitt liv,antagligen tvingar du dej lite då och då bort från känslofällan,vad kan hända hela världen gå under bara för att du inte gick efter känslan? 8O eller så går du till motoffensiv genom att ha en mot ide mot felaktiga känslor och ideer tex att du skall hjälpa polisen eller åklagarna tanke mässigt ,eller så ser du det som att endel läskiga sekter försöker skaffa makt genom andra scitzofrena ,hitta på någon ide som du tycker är bra så om du nu mot förmodan skulle ha säkerhetspolisen knackande på din dörr skall du kunna och stå titta göran persson i ögonen och nästan ta hans plats! <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->
  • Besökare
  • Besökare
18 år 3 månader sedan #31520 av
Svar från i ämnet "Tvångscirklar"
Är det någon som försöker förvirra?
Schizofreni innebär mkt förvirring.
Det är mycket roligt att förvirra andra!
Mer
18 år 3 månader sedan #31524 av Geta
Svar från Geta i ämnet "Tvångscirklar"
Det var jag som skrev det förra. Jag menar inte
att det är roligt att förvirra andra.
Det är så jobbigt när man skriver inlägg som
man blir förvirrad av med mening eller inte.
När jag mår sämre skriver jag också förvirrade
inlägg.
Mer
18 år 3 månader sedan #31562 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet "Tvångscirklar"
Outspädd,

Jag tycker att du skall söka hjälp hos psykiatrer för dessa besvär för det låter, som du lider av tvångssyndrom. Tvångssyndrom tillhör ångestsjukdomarna och kallas ibland också OCD. Vanligaste behandlingen är SSRI-antidepressiva, men hjälper inte det finns det kognitiv beteendeterapi, som är lite effektivare.