Personen som hotade elda upp sig själv

Mer
12 år 5 månader sedan #440705 av Kassandra
utanför psyket i Malmö. Det räknas som "fara för annan" att hälla bensin på sig i allmänt område. Att han skvätte bensin på psykpersonalen är "hot mot tjänsteman". Men han ansågs inte ha nån störning. Därför togs han inte in på psyket. Men visst var han störd! Annars gör man inte såna här grejer.
Bara för att det inte finns upptaget som störning i pskykiatrikernas diagnosmanualer betyder det ju inte att personen är frisk. Man kan fråga sig: är sånt här beteende "normalt"?
Det är det INTE. Det borde komma med i diagnosmanualerna!

Han ville ha vård annars skulle han tända eld på sig. Han var inte välkommen på psykmottagningen där han hade en lång historik och personalen på psyket är rädda för honom. Men han anses inte ha nån störning och fick därför lämna psykmottagningen.

Skillnaden mellan brottsling och "psykiskt störd" handlar tydligen om personligt ansvar. Den som är frisk och gör sånt här anses ha ansvar för vad han gör. Han har aktivt och med berått mod bestämt sig för att begå ett brott så som nu detta. Då kan han ställas inför domstol och dömas till exempelvis böter, fängelse eller vad nu detta "brott" ger för straff. Om det ger nåt straff. Skulle inte tro det faktiskt.
Men vore han psykiskt störd, enligt nån lydelse i diagnosmanualerna, skulle han läggas in för vård och någon straffpåföljd skulle inte utmätas.
Jag anser emellertid att när en person gör något så här drastiskt som innebär en fara för andra så har han gått över gränsen för det som är acceptabelt. Det är fel i hans hjärna eftersom han tydligen inte i sin hjärna har den gräns för beteendet som normala människor äger.
Mer
12 år 5 månader sedan #440706 av Traxerity
Skumt. Undrar varför dom är rädda för han. Suicidala hot har man sett bland depression. Så han lär inte må bra om han hotar med att grilla sig själv. :fiol
Mer
12 år 5 månader sedan #440730 av Geta
Mycket egendomligt! Man behöver nog ha kännedom om hela historien, för att veta vad det rör sig om.
Mer
12 år 5 månader sedan #440744 av Admin1
Vitsen med inläggningar inom psykiatrin är väl att man skall bli behandlad där, så att man blir friskare. Det finns mycket konstigt mänskligt beteende, som inte är sjukt och som psykiatrin inte har några behandlingar mot och därför inte kan göra något åt. En sängplats inom psykiatrin kostar 4000-5000 kr per dygn och det är för närvarande brist på sådana platser, så det är bra att man är restriktiv, så att de man kan behandla inte utestängs från behandling.