Schizophrenic

Mer
11 år 3 månader sedan #554279 av Nissegossen
Fler borde läsa under forumet och i dag fanns en artikel som ger mig vatten på min kvarn, då det gäller ordet "Schizofren" och då från internationellt håll. Det har gått inflation i benämningen "Schizofren" och mer står att läsa här under forumet och artikeln kommer ifrån Slate www.slate.com/articles/health_an ... tiple.html

Jag har en diagnos som heter Schizofreni och jag är inte Schizofren, jag sätter inget likhetstecken mellan mig själv och den sjukdomen jag har! Jag är definitivt inte "Schizofren" och således ingen vandrande sjukdom...

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
11 år 3 månader sedan #554280 av Geta
Svar från Geta i ämnet Schizophrenic
Nu för tiden säger jag inte till en människa att jag har diagnosen schizofreni. Min terapeut uppmanade mig att tala om det. Förstår inte varför?
Mer
11 år 3 månader sedan #554281 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet Schizophrenic
Det ordet har en negativ klang och de som hör att vi har Schizofreni, har redan en mall i huvudet att gå efter och inser inte att vi är individer och mer skilda åt inbördes, än vad kanske gemene Svensson är mot gemene Svensson. Dvs, bara för att man heter Svensson betyder inte det att man behöver vara ens släkt.

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
11 år 3 månader sedan #554669 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet Schizophrenic
Det som utmärker schizofreni mest är nedsättning i arbetsförmåga och socialförmåga dvs kognitiva brister. De flesta är inte konstant "tokiga", men däremot klarar man sällan av att arbeta - bara 10 % arbetar i Sverige och 10 % studerar.
Mer
11 år 3 månader sedan #554682 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet Schizophrenic
Att höra röster kan vara helt handikappande för den som är drabbad, som kan ha många bollar i luften inom sig utan att det syns. Man kan då tänka på flera plan samtidigt.
Det utmärker sig främst på koncentrationsförmågan och för mig skulle det innebära livsfarliga risker om det är ett normalt arbete inom industrin.

Detta för, att man är innesluten i sig själv och det yttre man gör, tenderar att gå på rutin och det kan sluta med att man gör heltokiga saker som någon berättade om här på viska, soporna i tvättstugan och kläderna i soptunnan.

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum