Försämrat minne

Mer
15 år 9 månader sedan #139988 av Mei
Försämrat minne skapades av Mei
Jag kom bara på en sak som jag skulle vilja fråga er, men som jag länge tänkt på. Det är så att jag tycker att mitt minne har blivit mycke sämre de senaste åren, eller mer att mycket av de senaste åren har försvunnit ur mitt minne. Det jobbiga är inte att inte minnas. Det man minns minns man ju som ändå inte, men just när mina vänner eller familj säger "minns du" och så gör jag inte det. Det kan vara fina minnen, viktiga minnen, och då känns det som dom tror att jag inte uppskattat det eller "ids minnas". De kan vara minnen för några få år sedan, från förra året eller tom bara sådant som hänt i sommar. Tex, jag kan minnas att jag gått en dag på marknad med en kompis, men sen kankse jag gick själv/med någon annan en annan dag och då kan detta bli helt ihopblandat. Ibland kan minnerna komma tillbaka om jag verkligen försöker minnas och tänka och någon hjälper till och berättar/visar bilder.

Jag tar inga mediciner, har aldrig tagit droger, druckit alkohol eller något sådant men ändå känns det som min hjärna har "demens light". Jag är ju fortfarande ung *_* Varför? Jag har börjar bli rädd för hur mycket jag kan ha glömt och kommer att glömma, eller att det kommer bli värre.

Jag värdesätter minnen hemskt mycket.. jag älskar att tänka och drömma och minnas. De dåliga gör ju inget om jag glömmer men jag kna inte välja.. hjärnan gör som den vill. Jag undrar också om denna "demens light" har något att göra med att jag kan bli så lätt förvirrad många gånger.

Någon som känner igen sig?
Mer
15 år 9 månader sedan #139994 av AnnKatarin
Svar från AnnKatarin i ämnet Försämrat minne
Ja, jag känner igen mig lite. Men jag tror inte att det har med någon sjukdom att göra. Jag har inte extremt dåligt minne när det gäller att plugga t.ex., men att minnas personliga saker som har hänt kan jag ha svårt med. Om någon säger "Minns du det..." och då kan det vara för ett par timmar sedan. Ju mer vi pratar om det, ju mer kan jag minnas av händelsen. Är värdelös på årtal egentligen, när vad hände. Kanske kan du ta kort när du är ute på utflykter och äventyr. Sätt in dem i ett album och skriv var och när det var. Det kanske funkar? Lycka till! Kramar, AnnKatarin
Mer
15 år 9 månader sedan #140003 av Geta
Svar från Geta i ämnet Försämrat minne
Det talas om att personer med schizofreni har dåligt
närminne/arbetsminne.
Därför är det så svårt att deltaga i ett samtal för man
kan inte komma ihåg vad som nyss sades.
Jag försöker skärpa mig och repetera saker som inte
får glömmas.
Rådet att fota det som man vill minnas är inte dumt.
Att föra dagbok är ett annat sätt.
Det verkar vara allmänmänskligt att ha dåligt minne
idag. Jag tror inte att det är något speciellt för oss som
skriver på Viska.
Mer
15 år 9 månader sedan #140055 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet Försämrat minne
Du kanske har haft en svår depression för det kan framkalla pseudo-demens, som går över när depressionen går över. Stress kan också påverka minnet negativt har jag läst.

Vid schizofreni är oftast närminnet försämrat, medan långtidsminnet och det som hände tidigare fungerar normalt.
  • Joppe
  • Besökare
  • Besökare
15 år 9 månader sedan #140099 av Joppe
Svar från Joppe i ämnet Försämrat minne
Stress orsakar enorma förändringar hos närminnet. Märker det när jag jobbar i bland. Man glömmer de mest enkla saker, och fattar inte senare på kvällen hur man kunde vara så glömsk. Det är ingen behaglig upplevelse precis. <!-- s8) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_cool.gif" alt="8)" title="Cool" /><!-- s8) -->
Mer
15 år 9 månader sedan #140125 av mopa
Svar från mopa i ämnet Försämrat minne
Mitt närminne är helt kass. Glömmer bort saker hela tiden, vilket kan ställa till problem.
Utan min planeringskalender skulle jag inte klara mig.