HLR

Mer
14 år 6 månader sedan #247525 av Skötaren
HLR skapades av Skötaren
Har i kväll utbildat Västerortspolisens ungdomsvolontärer i HLR i tensta.
  • vnv
  • Besökare
  • Besökare
14 år 6 månader sedan #247533 av vnv
Svar från vnv i ämnet HLR
Bra gjort, Skötaren!
Keep it Up!

/vnv <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->
Mer
14 år 6 månader sedan #247535 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet HLR
Gick det bra? Har du fått många utbildnings uppdrag?

Jag vet ju att min ssk som ger mig min injektion, ofta i den tjänsten ingår det att utbilda blivande sköterskor att ge injektioner och jag ställer alltid upp som försöks objekt när de undersköterskor som är under utbildning går den kursen att de får lära sig att ge en injektion intramuskulärt.

Jag vet exakt hur jag skall göra. Jag ger dem en lektion själv om hur de skall känna på höftledskammen och därifrån uppdela baken i fyra kvadranter och att de skall komma ihåg att de skall sätta den i den övre yttre kvadranten (Det skiftar ju mellan höger och vänster sida)

Sedan får de se på en gång när ssk gör operationen(!). De hajar till lite när jag säger det, men det är att klassa som ett operativt ingrepp, men de får först öva på mig och sedan när de pekat ut var de vill ha den, så visar jag dem och sköterskan var jag själv vill ha sprutan och jag är mycket kinkig med att få den på exakt rätt ställe, för att just där har jag bara ärrvävnad efter stick och känner inte alls någonting av smärta eller så.

Jag varnar dem också för var ichias nerven går och talar om att jag en gång fått en injektion utav en slarvig ssk och talar om att den gången fick jag lägga band på mig själv, för jag talade om med svordomar för den ssk hur nära det var att hon hade fått ett par rejäla knytnävslag rätt i ansiktet....

Nästa gång jag träffar dem så frågar jag om de är redo och drar en snabbgenomgång och frågar vill du göra så nu? De flesta tvekar inte då. Men en gång var det en som var osäker och ville titta på en gång till, men när jag sade till henne, att om nu jag litar på att du gör ett bra jobb, varför kan du nu inte lita på mig? Sätt nu sprutan och gör som jag lärt dig och jag gör ju alltid så att jag själv trycker in fingret och gör ett märke där jag vill ha sprutan det här kommer att gå bra!!!

Hon tog då mod till sig och gjorde helt enligt instruktionsboken och stack efter hur jag ville ha själva injektionen om hur hon skulle hålla i sprutan när hon skulle ge mig den, typ då att stödja med handleden mot skinkan och så att säga kasta pil med nålen, dvs med en snabb rörelse sätta nålen och inte böja eller på annat sätt gräva med den och hon satte det finaste stick som någon överhuvudtaget gett mig, jag kände varken när hon satte dit sprutan eller när hon var färdig och hade dragit ut den.

Jag sade till min ssk att henne måste du bara godkänna, för hon får högsta betyg ifrån mig! <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
14 år 6 månader sedan #247537 av Skötaren
Svar från Skötaren i ämnet HLR

Gick det bra? Har du fått många utbildnings uppdrag?


Det gick jättebra! Otroligt intresserade och bra ungdommar. Tänk om de bra kidsen fick lite plats i media!

Nej, på tok för lite. Detta gjorde jag dessutom på frivillig basis.
Mer
14 år 6 månader sedan #247918 av tryskey
Svar från tryskey i ämnet HLR
låter kul!

Glömmer aldrig HLR-undervisningen när jag pluggade undersköterska. Vår lärare blåste så hårt i dockan så "lungan" sprack med ett ljudligt pang. Eller, det visade sig i efterhand att den varit lite sprucken redan innan, men snacka om spektakulär effekt när hon säger att man behöver blåsa rätt hårt, sedan blåser och halva dockan exploderar!