Mumsig chokladsås till glass....

Mer
15 år 1 månad sedan #191802 av Isa-Alise
En mindre söt variant är att smälta 70% choklad i vattenbad... lägg upp glassen i skålar (gärna lättglass) och ringla över den smälta chokladen... servera direkt! Gott och mindre socker + fett än vanlig glass med chokladsås...

Nått annat som är gott och inte så sött är lättglass med osockrade bär...

Skeda upp lättglass i en skål... tina frysta bär i micron (Hallon-blåbär, björnbär, eller jordgubbar t.ex) så att bären blir lite varma... blanda med glassen och servera direkt! Jättegott!

Man kan också lägga många olika sorters frysta bär på en plåt och riva mörk choklad över... ställ i ugnen på 225 grader några minuter tills chokladen har smält... severa direkt och njut!

Lättglass har mindre fett och inget vanligt socker, så dessa recept är okay för diabetiker också...