Paj med grönsaker, ost, och skinka
Pajdeg till en stor pajform:
100 g smör eller margarin
2 dl krossade digestivekex
2dl vetemjöl
lite vatten, ska bara fukta degen lite
Blanda smör med digestivekex smulorna och vetemjölet, tillsätt en aning vatten så att degen går att forma med händerna. Tryck ut degen i pajformen. Grädda 5 min i 225 grader.
Fyllning: (sorter och mängder är ungefärliga - tag vad du har hemma)
2 dl blandade frysta grönsaker, t.ex. blomkål-broccolli blandning, tinade
2 dl tärnad skinka
2 dl riven ost
3 ägg, vispade
Tina grönsakerna. Blanda grönsakerna med den tärnade skinkan och fyll pajskalet. Vispa äggen och häll över fyllningen. Lägg osten över fyllningen. Grädda i 225 grader tills osten har smält och fått lite gyllenbrun färg, ca 20 minuter.
Servera gärna med en krispig sallad.