Bockar av...

Mer
17 år 8 månader sedan #47077 av Khai Chau
Bockar av... skapades av Khai Chau
Hej

För minnets skull, har jag skrivit en "Att-göra-Lista"...där jag skriver upp precis allting som ska göras!
Sedan är det en härlig känsla att kunna bocka av/stryka, det som man nyss har gjort <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: --> :lol:

Hur är det med er?

K
Mer
17 år 8 månader sedan #47080 av Inwatto
Svar från Inwatto i ämnet Bockar av...
Jag har en kalender där jag skriver in något som ska göras varje dag. Annars är risken att jag stannar hemma och sover eller sitter vid datorn. Det är bra att jag kan disponera mina dagar själv, efter att ha varit utan jobb i snart sju år är jag riktigt försoffad och skulle inte kunna göra mycket nytta som arbetskraft. :( Dock är det roligt att skriva ett inlägg ibland på något forum, t ex Viska. Det behöver jag inte skriva upp i kalendern... :)

Prata inte med hat i munnen!
Mer
17 år 8 månader sedan #47114 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet Bockar av...
Jag använder inte Att Göra Lista (som är en bra idé iofs) utan jag försöker att göra saker direkt när de inträffar. Jag har tendens att bli lite stressad av att göra saker, men det lindras av att jag tänker igenom vad jag skall göra noggrant. Det blir inte lika mycket stress om det är noggrannt genomtänkt.
Mer
17 år 8 månader sedan #47116 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet Bockar av...
Jag gör precis som Admin! Jag tar också tag i saker med en gång! Detta på grund av att medicinen vi har, är inte bra för närminnet. Men jag tänker igenom det och avslutar lagom med det jag håller på med först.

Jag kan bara säga några kloka ord som blivit något av en ledstjärna för mig. Det är taget ur AA;s De tolv stegen; "En sak i taget, det viktigaste först!"

Kan också tillägga, att tänka igenom hur man skall gå tillväga i tanken, gör att man så att säga; "har redan gjort det"

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum