Strategier

Mer
17 år 1 månad sedan #70437 av AnnKatarin
Strategier skapades av AnnKatarin
Hej!
Vilka strategier använde/r ni när ni kom ur psykosen? Finns det några bra råd på saker som man kan ta till? Hare!
Mer
17 år 1 månad sedan #70438 av Evillynn
Svar från Evillynn i ämnet Strategier
Det bästa jag kan säga är att undvika stress och ta saker i din egen takt. Hjärnan behöver tid att anpassa sig till mekdicinerna och att återhämta sig efter psykosen. Stress är dåligt om man har en psykotisk sårbarhet och man är inte så stresstålig heller (iaf inte jag). Dessa är de tips de gav mig iaf från psykiatrin. Man måste ge det tid och till slut kanske man återhämtar sig.
Mer
17 år 1 månad sedan #70470 av Khai Chau
Svar från Khai Chau i ämnet Strategier
Var uppmärksam på (fysiska) platser och människor, som kan göra dig mer sårbar för en ny psykos...genom att undvika dem helt, helt enkelt!

Vissa människor/platser är helt enkelt inte BRA för mig/dig...oavsett vad de säger eller inte säger: Blir du dålig eller sämre, när de är med dem...så sluta! :rolleyes:
Det har funkat bra för mig... <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->
Mer
17 år 1 månad sedan #70496 av Geta
Svar från Geta i ämnet Strategier
Att träffa människor en och en brukar gå bra. Vissa gruppsammankomster kan vara problematiska.
Att vara bland människor men att ändå inte vara för nära.
Mer
17 år 1 månad sedan #70504 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet Strategier
Efter en psykos är man ofta känsligare för stress och det gäller att försöka undvika att bli stressad. Man kan också bli stressad av att inte ha något att göra. Det gäller alltså att försöka att hålla sig sysselsatt hela tiden med något, men alltså inte stressa. Försök att planera i förväg din dag, så att du inte blir överraskad och stressad så mycket.

Personer som är kritiska, fientliga och ständigt på en om olika saker skall man helst undvika, eftersom de har en skadlig inverkan på ens mående. Det gäller att minimera kontakten med sådana personer.

Det är väldigt viktigt att få sova tillräckligt länge för att må bra och undvika psykos. Kan du inte somna in på kvällen ring till läkaren och be om sömnmedicin.

Motionera helst varje dag.

Kom ihåg att äta tillräckligt med näringsrik mat.
Mer
17 år 1 månad sedan #70948 av Fredrik
Svar från Fredrik i ämnet Strategier
En stor portion med tålamod, för det tar tid att komma tillbaka igen.