Höra musik

Mer
15 år 2 månader sedan #182993 av Libellule
Höra musik skapades av Libellule
Under en rätt lång tid har jag hört en fyra-femtonig trudelutt i skallen. Är detta ett problem för andra på forumet? Vad kan det bero på?

Jag har försökt analysera om det är någon melodi från mobilen eller liknande, men kan inte komma på att jag hört melodin någonstans. Ibland blir den hemskt irriterande.
Mer
15 år 2 månader sedan #182997 av skord
Svar från skord i ämnet Höra musik
jag har den här i huvet nu -

fick upp den när jag tänkte på mopa (när du sa det om kniven och psykotisk)


Mer
15 år 2 månader sedan #183107 av MsTibbs
Svar från MsTibbs i ämnet Höra musik
Känner igen det där. Det kan inte vara så att det är rören som låter eller så? Mina rör brukar spela melodier, samma med kylskåp, koka vatten mm. De gör egna melodier jag inte hört förut.
  • Jaana79
  • Besökare
  • Besökare
15 år 2 månader sedan #183109 av Jaana79
Svar från Jaana79 i ämnet Höra musik
Vi är speciella människor som upplever saker som andra inte gör! <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->
Mer
15 år 2 månader sedan #183129 av m.
Svar från m. i ämnet Höra musik
Jag hör ofta svag musik när andra inte gör det, vilket lett till ett par pinsamma situationer, hehe.
Vet inte vad det beror på. Men jag brukar nog mest höra det i samband med dova ljud, som en fläkt eller en dator som surrar en längre stund.
Mer
15 år 2 månader sedan #183201 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet Höra musik
Äldre personer kan ha musikhallucinationer. Här är en äldre nyhet:

En studie på äldre engelsmän, som upplevde musikhallucinationer, visade att psalmen Abide with Me är den som vanligen hörs, men julsånger är också vanligt förkommande.

30 personer undersöktes och medelåldern var 78 år. Majoriteten var ensamstående kvinnor och en tredjedel hade problem med hörseln.

70 % kunde namnge musiken de hörde. Totalt hörde 60 % kyrklig musik och oftast körmusik. Av 30 individer hörde sex psalmen Abide with Me, som var vanligast. Icke-kyrkliga melodier, som förekom, men bara hos en individ vardera var Show me the way to go Home, The Red Flag, och Don't Cry for Me, Argentina. Fem personer hörde huvudsakligen julsånger bl.a. Stilla natt och Hark the Herald Angels Sing.

Forskarna säger att när folk åldras ändras musiksmaken och melodierna som hörs vid hallucinationer kan också variera. &quot;Jag tror det kommer att ändras eftersom vi blir mer icke-kyrkliga. Vi är inte så religiösa idag och mycket pop spelas&quot; sa en av forskarna.