abilify

  • Axons
  • Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
19 år 4 månader sedan #7104 av Axons
abilify skapades av Axons
trodde arvid carsson vart med och tagit fram detta prepp men kanke han har ett nytt på gång då och vad heter de i så fall .
undrar att de verkar som att en låg insättningsdos inte är så bra pga av antagonist,agonisthistoria och bred bindning .
ja blir då inte bra på dem i varge fall,
kanke ihopa med något upplyftande för min del .
Mer
19 år 4 månader sedan #7125 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet abilify
Abilify har forskats fram av ett japanskt företag Otsuka, men det är BMS som marknadsför det och har gjort mycket kliniska tester. Arvid Carlsson är inte alls inkopplad på Abilify.

Han har däremot kontrakt med det amerikanska företaget MSD, som kliniskt testar två av hans preparat. De har inga namn än utan bara bokstavsbeteckningar på substansnamnet. Arvid Carlsson tror att preparaten kan finnas på apoteken om 5 år. Förutom dessa två har han ytterligare preparat varav något skall vara bättre. Han har ju ett företag som heter Carlsson Research, där utvecklingen av nya läkemedel sker.

Abilify har väl inte blivit någon kanonsuccé än, men det kan nog vara en förbättring. Det är bra att det inte har någon allvarlig viktökning för risken för hjärt-kärlsjukdomar och diabetes. Ett preparat som Abilify fyller nog ett behov ändå.

Doseringen av Abilify är 15-30 mg/dag, vilket innebär små dosskillnader jämfört med hur man doserade antipsykotika förr. För ett par år sedan brukade jag råda föräldrar på sajten Schizophrenia.com att se till att barnen fick nya antipsykotika. Inte för att de var mycket bättre utanför att risken att bli överdoserad av dem var minimal. Särskilt i USA använder man än idag väldigt höga doser av gamla antipsykotika.