Motion/fysisk träning på antipsykotika

Mer
14 år 3 månader sedan #272376 av igelkotten82
Jag undrar om det är okej att ta motionsutövningen ett steg längre och börja med innebandy och eventuellt gym.


Jag har bara 3 mg Invega nu och har fått en väldig lust att röra på mig som förr i tiden!

Jag hade tänkt spela innebandy 2-3 ggr i veckan, och när jag spelar maxar jag ansträngningen och kommer antagligen upp i en hög hjärtverksamhet. Kan detta vara skadligt, kortsiktigt eller långsiktigt när man äter antipsykotika som påverkar hjärtat och andra organ? Hur är det med Lamictal och Efexor, antidepressiva och antiepileptika? Till exempel har jag svagt förlängd QTc-intervall och redan hög puls, över 100 bpm i viloläge pga GAD och övervikt.

Tackar.
Mer
14 år 3 månader sedan #272378 av maktlös
Det är bara köra på, jag tränar styrka och motion flera gånger i veckan. Sedan hoppar jag runt lite på thaiboxning ibland.
Dock annan medicinering. Aldrig hört att motion skulle kunna ställa till det på något sätt. Många får det rekommenderat för sig.
Mer
14 år 3 månader sedan #272474 av Admin1
Jag har aldrig hört att motion skulle vara farligt i kombination med antipsykotika. Serdolect är det preparat som har längst förlängning av QTc-tiden, men för den så är inte motion skadligt enligt FASS. zoidar använder Serdolect så han kanske vet mer om detta.
Mer
14 år 3 månader sedan #274437 av Kärlek
Tror inte heller det är någon fara.
För mig handlar det snarare om att jag inte orkar.
Sen kan ni kalla mig lat, för det är jag.
Men jag blir förbaskat seg på dagarna av dessa piller mot psykos.
Mer
14 år 3 månader sedan #274439 av Kärlek
ps. jag har inte samma medicin som dig men känner du att du orkar så kör på :)
  • Edmond
  • Besökare
  • Besökare
14 år 2 månader sedan #274455 av Edmond
Svar från Edmond i ämnet Motion/fysisk träning på antipsykotika
Zyprexa måste vara en riktig skitbra medicin att träna löpträning och uthållighetssporter på, för den ger dig jämt högt, konstant blodsocker...Allt glykos i levern rusar in i musklerna och du springer som Dan Waern på 800 meter.....Oslagbart!
Det borde delas ut olanzapin (25 mg el mer...) :D <!-- s:o --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_surprised.gif" alt=":o" title="Surprised" /><!-- s:o --> till alla motionslöpare o seriösa idrottare!! :mrgreen: <!-- s8) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_cool.gif" alt="8)" title="Cool" /><!-- s8) -->