seroquel

Mer
12 år 2 månader sedan #469658 av digicat
seroquel skapades av digicat
Hej, om ni minns mig. <!-- s:oops: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_redface.gif" alt=":oops:" title="Embarassed" /><!-- s:oops: -->
Jag minns er och nu i den här vilsna tiden av mitt liv söker jag mig tillbaka till värmen och kärleken här på viska. Ni är fina människor. :hjärta

Jag har fått en ny läkare och varit på några samtal med honom, (jag har flyttat) och jag fick först prova invega, sen bytte vi tillbaka till fluanxolen.
Nu ska jag byta igen, till seroquel..
Har bara haft dessa innan fluanxol, abilify, invega, zyprexa och seroquel. Men varenda gång mår jag skitdåligt och typ tycker att jag inte är mig själv och mina röster säger ratt det är gift i så jag är rädd för att ta dem. Om jag kommer undan med det hoppar jag gärna över medicinen. Jag upplever inte att jag blir glad på samma sätt och ligger typ på neutral nivå hela tiden. (Jag tror att jag inbillar mig detta, för ingen annan märker något. Kanske bara är undanflykter för att sluta ta dem?)

Men egentligen det jag skulle skriva om är att när jag tagit över nånstans över 200 mg av seroquelen så får jag skitäcklig huvudvärk. Typ som blixthuvudvärk med extrem yrsel och illamående.. När jag sa det så sa han bara &quot;men jag kan skriva ut lite panodil till dig&quot;....
det känns inte okej. jag vet att jag inte ska lyssna på rösterna men han vill ju att jag ska ta medicin jag mår dåligt av :cry: :väggen
Mer
12 år 2 månader sedan #469684 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet seroquel
Be att få byta medicin och då till något beprövat som finns i injektionsform, så löser det problemet att du får för dig att medicinen är gift, för att i de stunderna är du behärskad av tankar som gör att du tror att medicinen är gift. Visst är den toxisk, men sjukdomen är värre och om du tar injektioner så har vårdpersonal ju full koll på om du tar din medicin som du skall. Detta vore ju något att tala om för din läkare i första hand, men nu får du själv ta det steget och själv föreslå det. Jag tror ju att det är det bästa för dig och jag har själv Trilafon injektioner, men har blivit erbjuden både Trilafon tabletter och Abilify. Den senare var det för svag antipsykotisk effekt på, så den satte jag ut när jag upptäckte att jag var på väg huvudstupa rätt in in en psykos, varpå jag åter gick tillbaka till Trilafon injektioner på egen begäran.

Jag har ju insett att jag måste ha medicin för att inte få en psykos och jag tar därför med helt fri vilja den medicin jag får.

I nuläget, ta det egna beslutet att inte upphöra med medicineringen på egen hand för, att det är livsviktigt att få medicin. Detta för att medicinen gör dina tankar vettiga.

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
12 år 2 månader sedan #469753 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet seroquel
Välkommen tillbaka!

Vilken sorts Seroquel tabletter använder du? Seroquel Depot som man doserar en gång dagligen verkar ge mindre biverkningar typ hjärtklappning och yrsel än vad vanliga Seroquel tabletter ger. Ett preparat som kan vara värt att testa är Trilafon, som i och för sig tillhör den gamla generationen antipsykotika, men som ger bra effekt och lindriga biverkningar.