Mycket skit i vården

Mer
18 år 6 månader sedan #24502 av Katt
<!-- s:x --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_mad.gif" alt=":x" title="Mad" /><!-- s:x --> Hej jag är rätt trött på hur man blir behandlad i vården.Bara för att man har en psykisk sjukdom så ser de en genast som hypokondriker om man söker för fysiska krämpor.om man sen vänder sig till psyk där de känner en . för att få prata av sig lite.det psykiska måendet påverkas ju om man mår fysiskt dåligt.så får man höra men det verkar ju vara messt fysiskt fel på dig nu hör av dig till den somatiska vården.Eller som en person på psyk sa du behöver väll inte fler piller varför ska du höra av dig till jouren.som om det var det jag var ute efter.personen ifråga känner dessutom mig och vet att jag offta brukar bli inlaggd pga att jag slutar ta min medecin. och borde således veta att knapra medecin är inget jag gillar eller till varje pris strävar efter.Har dessutom pratat med min läkare om att jag är intresserad att gå i terapi .inte bara att äta medeciner och ha samtalskontakt. men han säger nej. han tänker inte skicka remiss.att jag inte ska överskatta det där med terapi. och att de minnsan erbjuder bra hjälp på psyk mott.vilket jag inte ifrågasatt. utan jag söker något ytterligare komplemment.syftet är väl att man ska må bättre och förhoppningsvis behöva mindre kontakt med vården. och kanske återgå till ev arbete el liknande. det borde väll samhället tjäna på med.
Mer
18 år 6 månader sedan #24522 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet Mycket skit i vården
Mitt råd är att du skaffar dig ett personligt ombud.
www.personligtombud.com/ Det personliga ombudet kan följa med till läkaren och vara ett stöd för att dina önskemål skall beaktas. Det finns några här som har personligt ombud och de verkar mycket nöjda med det. Vid schizofreni finns en ökad risk för kroppsliga sjukdomar, som tyvärr ofta inte behandlas därför att symptomen tas inte på allvar. Jag tror att ett personligt ombud kan vara till nytta här också genom att tala med vården om det.
  • besökare
  • Besökare
  • Besökare
18 år 6 månader sedan #24526 av besökare
Svar från besökare i ämnet Mycet skit i vården
Det är Katt som skriver. jag glömde logga in.Det där om ha ett personligt ombud med sig lät bra. kanske värt att prova. har dock haft andra personer med mig vid några tilfällen. som min Godman. och även min mamma.
Mer
18 år 6 månader sedan #24527 av Teresia
Svar från Teresia i ämnet Mycket skit i vården
Varför finns en ökad risk för fysiska sjukdomar vid schizofreni?
Mer
18 år 6 månader sedan #24537 av Isa-Alise
Svar från Isa-Alise i ämnet Mycket skit i vården
Medicinering leder ofta till övervikt, vilket i sin tur ger en ökad risk för diabetes och hjärt och kärlsjukdomar... dessutom röker många som mår psykiskt dåligt, och det förbättrar ju inte direkt hälsan... sen kanske man missköter kosten, tandvård, och drar sig för att söka hjälp för fysiska krämpor eftersom de kan kännas mindre viktiga än det psykiska måendet just då...
Mer
18 år 6 månader sedan #24585 av Katt
Svar från Katt i ämnet Mycket skit i vården
Tack för era svar på mitt inlägg.Pratade nyss med några andra inom vården som jag har kontakt med .ang bemötande i vården . de sa att de trodde mig.men jag såg på dem och hörde på dem att så inte var fallet.de trodde väl att jag fått för mig det hela . att jag har vaneföreställningar el dyligt.tråkigt när det är människor man brukar kunna prata med och ha förtoende för.De försökte också hela tiden styra in samtalet på annat.Ursäkta ordvalet men ärligt talat är jag så djävla trött på skiten.Snart säger jag upp all kontakt med vården överhuvudtaget.Det att jag gick till läkaren överhuvudtaget beror på en anhörig ,som övertalade mig till det .annars hade jag tänkt ringa återbud. trots att jagg blödde väldigt .från underlivet .samt hade väldigt ont.När jag kom dit konstaterades en cysta.Fick tabletter mot blödn+ har knaprat värktabletter. blödn har slutat efter nästan 2 veckor. 1 vecka med tabl.men har fortfarande ont. även om det med är bättre.Ursäkta men vad fan ska man göra.