Varför påstår sig psykiatriker vara vetenskapliga?

Mer
5 år 7 månader sedan - 5 år 7 månader sedan #1093289 av Carmen Al Kebab
Handen på hjärtat, vad lär sig läkare på läkarprogrammet om psykiska sjukdomar? Allt de lär sig är att diagnosticera vad som anses vara ett oönskat beteende av samhället och ge tabletter som läkemedelsindustrin säger åt dem att göra.

Finns ingen som helst vetenskap bakom detta... Varför finns ens psykiatri som specialitet för läkare? Dem borde skapa en helt ny 6 årig utbildning bara för psykiatriker... Lyckas de med samma omfattning av "vetenskap" fylla ut hela programmet med tufft pluggande? Jag tvivlar starkt på det.

Framför allt, varför får psykiatriker så jävla mycket tid i tv-rutan och prata nonsens om deras "vetenskap"?

Bara att läsa psykiatrins historia så förstår man att detta aldrig har varit vetenskap... Till och med i böckerna man läser på gymnasienivå så är psykiatrins pseudovetenskap med i böckerna.
Last edit: 5 år 7 månader sedan by Carmen Al Kebab.
  • Lester
  • Besökare
  • Besökare
5 år 7 månader sedan #1093290 av Lester
Vad definierar du som vetenskap?

Ja många ggr sjukdomsförklarar dom helt fel och helt utan underlag!

Ingenting är logiskt egentligen! För man kan inte rationalisera och förklara allt! Det är dödsdömt att göra det! Det viktigaste är att vi gör sånt som får oss att må bra! Och omge oss med sånt som får oss att må bra
Mer
5 år 7 månader sedan #1093324 av Admin1
Nu pratar väl aldrig psykiatrikerna om att de är vetenskapliga. Det finns ett krav på att läkare främst skall luta sig på vetenskap och om inte det finns beprövad erfarenhet. Allt inom psykiatrin är inte 100 % bevisat, så erfarenheten har fortfarande stort utrymme. Psykiatri är ett mycket svårt område vad gäller medicinen.