Psykos?

Mer
19 år 3 månader sedan #9174 av Frenia
Psykos? skapades av Frenia
När jag var 13 år så började allt. Jag låste in mig i rummet. Satt ensam i mörkret och bara tittade. Grät otroligt mycket. Skötte inte min hygien osv. Många tror kanske att det var ett vanligt tonårsbeteende. För mig var det mycket mer än så. Det var då allt började. Tänkte mycket på livet och att jag verkligen inte ville bli äldre. Jag hade en otrolig ångest för att åldras (även om 14 år inte är mycket till ålder) och har det fortfarande.

Har under många år lidit av kraftiga depressioner och har under längre tid behandlats med antidepressiva. Trots flera år av medicinering och terpai tycks jag aldrig bli bättre.

Nåväl. Till saken. För ett par månader sedan (oj snart ett år) tog det slut mellan mig och killen. Vi var ett par i 4 år. Han lämnade mig och jag satt ensam i vår lägenhet utan att ha råd med hyran osv. 40 mil hem och för stolt för att be om hjälp. Då hände det. 2 veckor försvann ifrån mitt minne. När jag återigen "vaknade" så hängde alla tavlar bakofrån, alla mina prydnadssaker som hade ögon låg i en svart sopsäck. Jag hade skrivit "Säkerhet" på väggen och under låg en liten madrass.

Jag kommer som sagt inte ihåg mycket ifrån den perioden.

Sen kom det återigen något liknande alldeles nyligen. Jag hade struntat i att äta mitt Remeron 24 timmar just för att vi skulle fira en vän som fyllde år. Jag drack 3 öl och sen var jag helt borta. Inte alls full men okontaktbar. Minns att jag gick hem. Sen är det borta. Vaknade på morgonen helt nerblodad. Blod på väggar, golv och kläder. Traskade chockad in på toaletten där jag hittade en blodig brödkniv. Såg att jag skurit sönder hela min ena näsvinga samt dragit streck i alla mina fingrar. Tittade ut i trappgången blod även där. Så jag måste ha gott ut efteråt.

Några månader innan detta hände exakt samma sak fastän jag var nykter. "Försvann" (som jag kallade det) och när jag vaknade hade jag skurit upp hela mitt underliv.

Vad är det som händer när det blir så här? 8O
Mer
19 år 3 månader sedan #9178 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet Psykos?
Ruskigt Frenia! Jag har bara varit borta en gång, och den dagen minns jag nästan ingenting utav.
Jag hade då Rohypnol, vilken är väldigt farlig.

Jag stekte bla min egen sko i stekpannan. Jag hade då inte tagit någon alkohol.

Men jag mindes inte att jag hade tagit mer än två, och när jag vaknade så hittade jag bara ungefär hälften utav vad jag hade haft från början.

Så det kanske är så, att det är på grund av någon medicin som du gör såhär.

Jag skulle genast avstå från en sådan medicin om jag trodde den låg bakom.
Detta måste du gå igenom med din läkare för att komma tillrätta med, om det är på grund utav tablettautomatik du gör det.

Jag kan tillägga att jag inte tagit Rohypnol sedan dess. Oavsett vad du tar för medicin så skall du nog fortsättningsvis inte ta någon alkohol överhuvudtaget tillsammans med medicin.
Åtminstånne inte förrän du är säker på vad detta beror på.

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
19 år 3 månader sedan #9181 av Frenia
Svar från Frenia i ämnet Psykos?
2 av mina "försvinnanden" var jag nykter. En gång hade jag medicinering och en gång inte. Så det finns inga direkt mönster i det.

Ursäkta att jag fnissar lite, men steka skon? <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->
Mer
19 år 3 månader sedan #9182 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet Psykos?
Ja Frenia! Du bad om det. Titta på den här länken;

<!-- l --><a class="postlink-local" href=" www.viska.se/phpBB3/viewtopic.php?f=2&am...ic.php?f=2&t=834 [/url]<!-- l -->

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
19 år 2 månader sedan #9195 av Bortajag
Svar från Bortajag i ämnet Psykos?
Ja, det där låter ju inte sådär jättekul. Ok, det med den stekta skon var faktiskt jäkligt kul, men jag kan tänka mig att även det inte var särskilt kul just när det hände. Blir lite som min psykos där jag låg på sjukhus för att de skulle operera om mig till en stor hockeyspelare så jag kunde vara med i Jesus Christ Superstar... On Ice! Det är ju kul nu i efterhand, men då var det INTE kul.

Jag har själv varit med om att jag trott att jag drömt saker som sedan visat sig hänt på riktigt, men här verkar det som om du får en total blackout?

Det jag får intrycket av är att du drabbas av blackoutperioder när saker och ting känns för svårt och jobbigt, så att det fungerar som en "flykt". Som kortare reaktiva psykoser. Men jag kan ha fel.

Har du tagit upp detta med läkare eller psykolog? Vad säger de isåfall?
Mer
19 år 2 månader sedan #9212 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet Psykos?
Låter ruggigt Frenia. Jag har bara varit akut psykotisk vid ett tillfälle, men jag minns allting exakt från den tiden. Jag har inga minnesluckor. Jag har konstigt nog inte läst om något liknande som du upplevt. Det verkar på mig, som du får allvarliga minnestörningar ibland. Har du frågat läkare eller psykologer om detta?