Schizofrena möss

Mer
18 år 1 månad sedan #34127 av Isa-Alise
Forskare har nu utvecklad möss som har de beteenden och kognitiva svårigheter som kännetecknar schizofreni:


www.innovations-report.com/html/ ... 55370.html
Mer
18 år 1 månad sedan #34142 av Inwatto
Svar från Inwatto i ämnet Schizofrena möss
Tack, Isa-Alise för tipset om schizofrena möss. Det svarar på en fråga som jag gått och burit på ett tag, "vad är gemensamt för schizofrena".

Jag är paranoid schizofren sedan ett år tillbaka och har funderat på om jag är "frisk" nu, eftersom jag tar Abilify och inte är så uppvarvad som jag var i senaste psykosen. Nej, frisk är jag inte om min hjärna fortfarande arbetar "sjukt", det stod i artikeln. Till tröst har jag att sjukvården säger att de uppfattar mig som kognitivt fungerande och så. Kanske ljuger de lite lätt för att jag ska må bättre och bli det de säger jag är; jag tror på att hjärnan kan byta arbetssätt och självläka.

Dock tror jag att jag behöver antipsykosmedicin ett flertal år innan den kan sättas ut. Tills dess kanske det kommer nya mediciner som inte bara påverkar dopaminsystemet, tack vare att man kan prova effekten på möss först - det går nog fortare än att ha mänskliga försöksdjur eftersom möss har kortare livscykel. Synd att det inte går att sätta mössen i kognitiv terapi! <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->

Prata inte med hat i munnen!