Alkohol som utlösande faktor till psykos?

Mer
17 år 3 dagar sedan #74517 av ThinkTank
Jag dricker ganska ofta trots att jag inte dricker mig särskilt full och nu undrar jag om någon av er fått en psykos av alkohol. Det verkar ju inte så troligt tycker jag. Trots att vården tror det. Jag har aldrig känt av något förutom att jag en gång var nära att höra röster då jag druckit.
Mer
17 år 3 dagar sedan #74539 av Amanita
Jag får alltid psykoser av att dricka alkohol, riktigt jobbiga psykoser där jag blir självdestruktiv, paranoid och kan förstöra arbete som tagit mig månader att skapa, slita sönder relationer, beté mig okontrollerat och .. psykotiskt. Det räcker med ett par öl för att trigga dessa tillstånd. Jag blir inte psykotisk medans jag dricker, psykosen kommer dagen eller dagarna efter och kan finnas kvar flera dagar. De gånger jag gjort riktigt vansinniga saker, som att försöka ta livet av mig eller liknande, har jag druckit sprit ett par dagar innan.
Mer
17 år 2 dagar sedan #74551 av Admin1
Jag dricker själv väldigt lite alkohol, men jag har inte märkt något negativt av det. Risken är om man får ett alkoholmissbruk för det ökar risken för återfall med psykos 3 gånger dvs psykoserna kommer då minst en gång per år eller oftare. Jag har läst varningar om att även måttliga mängder alkohol kan förvärra psykossymptom.
Mer
16 år 11 månader sedan #74704 av bom
ibland har jag kunnat skjuta upp att en psykos blommar ut genom att dricka alkohol ( i lagom mängd) men oftast har det varit förrödande.en gång drack jag alkohol och det slutade med att jag trodde att jag hade gifter i blodet och skar upp armarna för att rena mig själv.nu dricker jag aldrig, vågar inte riskera nåt och tänker på levern som nog inte mår så bra av medicin och alkohol.men om man känner att man är någorlunda stabil tycker jag nog att man kan ta sig ett glas. <!-- s8) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_cool.gif" alt="8)" title="Cool" /><!-- s8) -->