Spelproblem och schizofreni

  • Joppe
  • Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
15 år 8 månader sedan #137150 av Joppe
Spelproblem och schizofreni skapades av Joppe
Jag har sen 2004 utvecklat ett lite otäckt spelberoende. Har spelat bort många tusen på idiot-spel som roulette och liknande.
Fick ett arv på ca. 500.000:- år 2003. En midsommar när jag hade väldigt tråkigt provade jag att gå på kasino... Det har jag ångrat många gånger efteråt. Jag har det under kontroll nu, men har haft en ganska jobbig tid under resans gång.

Nu undrar jag: Är det någon som har erfarenhet av liknande problem. Och vad kan det ha för ev. samband med psykossjukdom? :?:
Mer
15 år 8 månader sedan #137152 av AnnKatarin
Jag har ingen egen erfarenhet, men jag har en släkting som har köpt många lotter i sitt liv (nu är väl det under kontroll sedan länge). Jag tror att det hade med hennes mani att göra. Är man manisk kan man göra av med mycket pengar, man handlar på impulser.
Hare
AnnKatarin
Mer
15 år 8 månader sedan #137168 av Nissegossen
Trevligt med pengar! Jag har aldrig haft så mycket som du har haft!

Men jag har lärt mig den hårda vägen jag också!

Numera spenderar jag högst en veckopeng på 50 kr på både trav och lotto, sammanalagt på en vecka ! Hade ett tag lite pengar och hade lite obligationer.

86 orna, de stod då i tiotusen styck! Hade fem av dem och det mesta jag vann var tvåtusen femhundra! Då köpte jag en köksmaskin för pengarna! Den har numera min särbo...

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
  • vnv
  • Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
15 år 8 månader sedan #137171 av vnv
Svar från vnv i ämnet Spelproblem och schizofreni
Har spelat bort en del pengar men idag håller jag det på en rimlig nivå och spelar Lotto för 44 kronor i veckan. Lagom insats då möjligheten finns att vinna100.000.000 Kronor ("Drömvinsten") även om den är minimal.
Lever på hoppet..... <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->

/vnv
  • Joppe
  • Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
15 år 8 månader sedan #137186 av Joppe
Svar från Joppe i ämnet Spelproblem och schizofreni
Jag fick genomgå en KBT behandling. Fick på det sättet verktyg för att styra upp situationen.
Ett av problemen är att man ser alltför orealistiskt på vinstchansen, enligt dem. Chansen att vinna stort är ju extremt liten...
Mer
15 år 8 månader sedan #137188 av Inwatto
Svar från Inwatto i ämnet Spelproblem och schizofreni
Inte har väl spelberoende med förvrängd verklighetsuppfattning att göra? Visst ser man nog orealistiskt på vinstchansen, som du säger, men psykos brukar ha bisarra inslag och det kan jag inte se att man har om man spelar för mycket.

Håller hårt i mitt spelande och satsar bara på Lotto m Joker så jag ska ha (mikroskopisk) chans till Drömvinsten. Har inte vunnit ett ruttet lingon på månader. Men, lite spännande är det ändå, måste jag medge. Är spänningen en del av det farliga med pengaspel?

Undviker spel där mitt satsande beror på min egen förmåga (tips o hästar). Lotto är perfekt för där beror inte förlusten på mig personligen. Risken är väl annars att man måste bevisa för sig själv att man duger och satsar mer och mer pengar.

Prata inte med hat i munnen!