Överdos och gravid

  • Ängel
  • Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
17 år 9 månader sedan #44132 av Ängel
Överdos och gravid skapades av Ängel
Jag tog en överdos av tabletter, självmordsförsök. Jag tog två burkar fluanxol, atarax, sobril och propavan
Jag hamnade på sjukhus men det gick bra.

Nu har det gått en tid och jag har precis fått reda på att jag är gravid.
Min mens var 10 dagar sen, typiska symptom. Saken är den att jag måste ha blivit gravid strax efter överdoseringen som skedde på midsommar, fick åka hem dagen efter. kanske 2-3 dagar efter måste jag ha blivit gravid. Märkligt hur livet är...

Vad kan hända med fostret under såna här omständigheter? Det är som att jag ska lära mig en livsläxa. Uppskatta livet kanske vem vet. När jag vill dö skänks jag ett liv.

Jag har fruktansvärda magsmärtor och mår mycket dåligt för tillfället. Vet ej om fostret håller på och stöta ut sig själv, missfall eller om det är en kombination av biverkningar från överdoseringen eller graviditeten. Fostret är ca 6 veckor. Jag mår inte bra. Men det blir nog en abort , är inte tillräckligt i balans för att kunna ge barnet en bra miljö.
  • Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
17 år 9 månader sedan #44141 av
Svar från i ämnet Överdos och gravid
Du bör nog diskutera det biologisk-tekniska med en läkare?

Har barnet en bra far?

Om det skulle vara problem i båda fallen så är nog en abort bäst, men annars så kanske du mår bra av att rikta uppmärksamheten utanför dig själv och växer med uppgiften?

Änglar blir väl bra mammor?

Jag avundas inte din situation, men hursom kanske du slutar fåna dig o ta piller du inte dör av för att dö?
  • Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
17 år 9 månader sedan #44150 av
Svar från i ämnet Överdos och gravid

Gäst skrev: men hursom kanske du slutar fåna dig o ta piller du inte dör av för att dö?


Fåna dig? Ja, det lät ju klokt <!-- s:x --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_mad.gif" alt=":x" title="Mad" /><!-- s:x --> inte!
  • Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
17 år 9 månader sedan #44166 av
Svar från i ämnet Överdos och gravid
Om du tagit pillren så tidigt är det inte alls säkert att fostret skadats, men hör med en läkare du har förtroende för.

Hur din privata situation för barn ser ut vet du ju bäst själv, men räkna inte självklart ut dig som mamma. Jag blev totalt utdömd av min läkare, men anser att hon var fruktansvärt orättvist och hade helt fel. En person sa till mig att 'kanske just därför', kanske du blir en extra uppmärksam mamma'. Fast även om man (som jag) är oerhört glad över att vara gravid kan man må rätt pyton. Och jag vill också säga att abort inte är så okomplicerat som många 'säger'. Jag känner massvis som sörjer sin abort, trots att de hade goda skäl. Det ju bra om du har möjlighet att få stöd omkring dig, hur du än väljer.

Sen har jag för min del slutat invänta 'bästa' tiden för saker och ting. Tom de mest exemplariska föräldrar kommer göra fel ibland så ta inte för givet att just du är sämre än sk 'friska' personer.

Hoppas det ordnar sig. Och du... snälla, inga mer överdoseringar... oavsett barn, ok?
Kram/Sylviaplath
Mer
17 år 9 månader sedan #44187 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet Överdos och gravid
Om jag fattade saken rätt blev du gravid 2-3 dagar efter överdoseringen och då borde koncentrationerna av läkemedel varit nästan normala. Det som tyder på det är att du så snabbt blev utskriven för du kan inte ha haft några jättekoncentrationer då när du verkade vara i utskrivningsbart skick. Jag tycker att du skall diskutera saken med en läkare, men jag tvivlar på att fostret kan skadas av detta. Har du gjort en riktig graviditetstest? Vissa antipsykotika kan ibland hämma menstrationen och göra att den blir oregelbunden eller helt upphör.
Mer
17 år 9 månader sedan #44190 av Isa-Alise
Svar från Isa-Alise i ämnet Överdos och gravid
-
-