Bäst försäkring? (hem o katter)

Mer
5 år 2 månader sedan #1128991 av Richard
Jag tittade runt lite på hur jag skulle få ihop mina försäkringar på bästa sätt... Nu har jag en hemförsäkring på Moderna Försäkringar som kostar 1 772 kr / år. Det står att jag har försäkrat mitt lösöre för 1 000 000 kr. Så mycket är det inte värt, kanske 200 000 kr, så det kan man ju dra ner på.

Jag har mina pengar hos Nordea, vissa försäkringsbolag samarbetar med bankerna.

Hemförsäkringen ska helst innehålla;
-Ersättning för lösöre vid t.ex. stöld eller brand
-Drulleförsäkring
-Reseförsäkring
-Om man blir rånad eller tappar sin mobil
-Skador i lägenheten, t.ex. min vattenskada på golvet

Sen ska jag försäkra mina två katter, om de behöver veterinärvård.

Jag såg att det finns "hole-in-one-försäkring" också. Om man slår en hole-in-one, är det som regel att man bjuder alla på golfklubben på Champagne. Då täcker försäkringen det! Men jag tror inte jag behöver en sån...

Vad har ni för tips?
Mer
5 år 2 månader sedan #1128995 av Geta
Min katt var försäkrad i Agria. Behövde aldrig utnyttja försäkringen. Katten blev nästan 17 år.
Mer
5 år 2 månader sedan #1129003 av krokus
Richard,
När jag blev rånad på mina glasögon och hörlurar fick jag cirka 250kr från mitt försäkringsbolag (Folksam). Detta pga självrisken på 1500kr samt att försäkringsbolaget tyckte att mina glasögon var gamla och hade förlorat i värde. Så dåligt! Jag ser ju inget utan glasögon, vilket jag sa till dem.

Men nåt tips har jag väl inte. Möjligen att du försäkrar katterna på samma bolag som hemförsäkringen, då kan du få rabatt.
Mer
5 år 2 månader sedan #1129013 av Richard
Vad lågt att råna en på sina glasögon... :evil:

Gick det på den vanliga hemförsäkringen då? Jag tänker mest om jag blir rånad på min telefon, ska köpa ny snart, o de vill sälja en försäkring med den. Jag funderar på om man måste ha det, eller om hemförsäkringen täcker det?
Mer
5 år 2 månader sedan #1129018 av 1Dave
Jag har Folksam, tycker det är lite konstigt. Har aldrig hört nått från dem efter att jag blev inlagd utomlands. Men de måste ju gått in och betalt.

/Dave
Mer
5 år 2 månader sedan #1129058 av Nissegossen
Inför ålderspensionen dök ett brev upp från Folksam och eftersom jag betalar medlemspengarna till mitt fackförbund även som pensionär får jag hemförsäkringen gratis.

Jag ringde upp dem och lade till 8 kr om dagen för stor hemförsäkring där ingår ansvarsförsäkring förr kallat Drulle försäkring

Angående djur (hund) tror jag vi hade Agria de betalade med en gång hos veterinären så där fick vi direkt en lägre summa att betala

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum