En studie på gummihandsillusionen har funnit att personer med schizofreni har en försvagad känsla av att äga sin egen kropp och har producerat det första fallet av en spontan utanför kroppen upplevelse i laboratoriemiljö.

Detta tyder på att rörelseterapi, som ger träning för att fokusera och centrera på sina egna kroppar, som inom vissa former av yoga och dans, kan vara positivt vid schizofreni.

Läs mer på Medical Xpress.

Kommentarer   
Geta
#4 Geta 2011-11-01 12:57
Man kanske behöver ta reda på varför man dissocierar, innan man försöker ta bort mekanismen.
Vatten
#3 Vatten 2011-11-01 12:49
Absolut! Visst är det dissociation, att träna bort den kan nog vara om dissociationen är irrationell, frågan är dock varför den skulle vara det. Från tid till annan kommer en massa bra och "fantastiska nyheter" när det gäller schizofreni. Men hur många finns egentligen kvar 10 år senare? Inte för att vara sur, utan mera kritisk mot alla som verkar veta så mycket mer än mekanismen bakom schizofreni i sig självt. Anledningen till dissociation kan väl rimligen vara att det är bättre än alternativen, precis som när man lägger sig och sova. Dvs Dissociation för att vara pigg eller diskriminering för koncentrering.
Geta
#2 Geta 2011-11-01 12:38
Det måste vara en sorts dissociation, när schizofrena inte känner sin egen kropp.
Geta
#1 Geta 2011-11-01 11:18
Basal kroppskännedoms träning med sjukgymnast måste ingå i detta. Det kan delvis vara detta som gör att motion är så bra vid schizofreni och depression. Fast för många tar det emot att röra på sig, då ångesten tenderar att öka då.

Du har inte rätt att posta kommentarer