schizofreni

Eftersom både ett glutamatantipsykotika och ett preparat mot negativa symptom misslyckats i sluttesterna har forskare samlats för att diskutera hur kliniska tester av nya preparat kan förbättras.

Glutamatantipsykotikat borde kanske givits till nyinsjuknade som har glutamatöveraktivitet.

Sedan kan nya antipsykotika, som blockerar serotonin ha släckt ut effekten, eftersom de som använt gamla antipsykotika utan serotonin-effekt fick effekt av glutamatantipsykotikat.

Nyinsjuknade är också bättre att välja som testgrupp. eftersom de kan få kognitiv förbättring i större utsträckning än de som varit sjuka länge.

Från Schizophreniaforum.org.

Kommentarer   
Cosmos
#2 Cosmos 2014-06-07 21:52
Det står uttryckligen i Fass att man inte ska ordinera både SSRI och antipsykotika. Den sistnämnda drar ju ner hjärnans aktivitet i belöningssystemet. SSRI höjer detsamma. Det blir 0+0.
Admin1
#1 Admin1 2014-06-03 16:47
Hoppas att de lär sig att göra bättre prövningar. Jag är glad över att de kommit fram att nya antipsykotika skall utprovas främst på nyinsjuknade för det var precis vad jag föreslog när glutamat antipsykotikat misslyckades.

En sak de kan göra är att titta på individnivå på de som får väldigt bra effekt och studera om de ingår i en subgrupp som kan identifieras ganska lätt. Då får man en grupp som får effekt i alla fall även om inte alla får effekt. :-)

Du har inte rätt att posta kommentarer