Anders Hansen

Den 13 och 14 november bjuder Folkhälsa och social hållbarhet i Skaraborg och Skaraborgs kommunalförbund in till en föreläsning med Anders Hansen, överläkare i psykiatri och författare till boken Hjärnstark, om rörelse som superkraft.

Läs mer hos Skövde Kommun.

Kommentar  
Har nu läst artikeln. Han säger att vi blir lyckligare med åren. Genetiken blir överhängande.

Under de snart tjugo år som jag medverkat på Viska har jag lärt mig mycket. Det har stötts och blötts olika ämnen. Det som är bra är att man inte behöver bluffa att man är psykiskt frisk och har alla hästar hemma.
Man har ju pratat med andra än familjen i skolan och arbetslivet. Han menar väl att med psykoterapi så lär man känna sig själv bättre och man kanske förstår bättre hur man skall agera för att slippa försämra sitt mående. Ett kompensation för skadliga egenheter man kan ha.
Som psykiskt sjuk behöver man ha någon utomstående att prata med. Mamman räcker inte. Hon är insyltad och har samma gener som den drabbade. Anders Hansen lider väl inte av psykisk ohälsa och hans familj har väl inte varit dysfunktionell.
Det var en intressant intervju med Anders Hansen i DN:s lördagsbilaga. Han är lite skeptisk till psykoterapi, men tror det är ett sätt att förstå sin egen personlighet. Psykoanalys tycker han är hittepå av Freud. Jag tvivlade direkt på psykoanalys, men ganska många svalde det med hull och hår. Han anser att generna styr oss och alltså inte vår barndom. Hans stora idol är mamman som var sjuksköterska och nu bor i Täby.
Det är fullbokat.