Testa Viska-appen

En  gratis självhjälpsapp. Nu buggfixad. För android 5 och över här och för android 4 och över här. Nu finns små ikoner med Viska-gubben på varje rad i menyn. Appen bättre än någonsin.

Finns också som webb-app: https://www.viska.se/app7/

Prenumerera på nyhetsbrev

Kommer en gång i månaden med nyheter. Skriv din e-postadress i rutan. Klicka på Prenumerera.

polis

Forskare vid Linnéuniversitet har inlett en studie som ska ge mer kunskap om hur personer som drabbas av psykisk ohälsa upplever akuta ingripanden av polisen.

Forskarna vill intervjua personer som har erfarenhet av att möta polis och vårdpersonal i samband med en bedömning inför eventuell psykiatrisk tvångsvård.

Om du är intresserad av att dela med dig av dina erfarenheter, kontakta Ragnar Eneström, som är studieansvarig, på e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kommentar  
Nej, jag tror att min erfarenhet av polisen är alldeles för gammal. Om man börjar göra motstånd, tar nog poliserna fram handklovar.
Tänker du maila doktoranden om dina erfarenheter? För drygt 20 år sedan läste jag i forumet i Schizophrenia.com om en ung kvinna, som blev polishämtad med bil i USA. De satte på henne handklovar.
1984 blev jag hämtad av polis och blev skjutsad till psyk. Poliserna uppträdde exemplariskt. Jag gjorde inte motstånd utan upplevde att de kom som skyddsänglar, när jag var psykotisk och rädd.